La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no optarà a la reelecció

-

L’actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va anunciar ahir per sorpresa que no es presentarà a la reelecció als comicis municipals del 2023. Va assenyalar que pren la decisió per “coherència” després de gairebé dos mandats al capdavant d’un Consistori que “requereix un compromís ingent”. “El millor són mandats curts”, va indicar Madrenas, que va fer públic l’anunci el mateix dia que Junts per Catalunya, el seu partit, obria el procés de primàries per elegir el candidat que optarà a l’alcaldia a les eleccions municipals de l’any que ve.

Malgrat que en els deu minuts escassos que va durar la roda de premsa en què va anunciar la decisió va indicar en diverses ocasions que se sent “molt forta” i “amb ganes”, Madrenas va voler deixar clar que si no opta a un tercer mandat municipal és per “honestedat” amb si mateixa. “En una ciutat tan important com Girona cal renovar els lideratges en terminis curts i crec que l’òptim és no anar més enllà d’aquest mandat”, va reflexiona­r Madrenas, que va comparèixe­r acompanyad­a a la sala de premsa per diversos regidors del seu equip de govern.

Sobre si la seva decisió té a veure amb el fet que Carles Puigdemont anunciés setmanes enrere que no opta a la presidènci­a de Junts, Madrenas va negar qualsevol vinculació. Va assegurar que el seu compromís amb el partit és “més gran que mai” i va explicar que s’ha presentat per estar a l’executiva nacional del partit. Madrenas continuarà al Parlament i va dir que serà a l’Ajuntament de Girona “fent política fins a l’últim minut”.

A l’alcaldia des del 2016, assegura que sempre ha defensat mandats curts

Madrenas ocupa l’alcaldia de Girona des del 18 de març del 2016, quan va substituir en el càrrec Albert Ballesta, que havia renunciat dos mesos després que Carles Puigdemont l’elegís com el seu substitut quan va ser nomenat president de la Generalita­t.

A les últimes eleccions municipals, la llista encapçalad­a per Madrenas va ser la més votada i va sumar nou regidors, un menys que el 2015. Junts governa des del setembre del 2020 en coalició amb ERC. ■

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Madrenas, al centre, acompanyad­a de diversos regidors
PERE DURAN / NORD MEDIA Madrenas, al centre, acompanyad­a de diversos regidors

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain