La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t fixa els requisits per fer pisos amb els Next Generation

-

El Departamen­t de Drets Socials ha fet públiques les condicions per a la selecció dels projectes de construcci­ó d’habitatges de lloguer social en edificis eficients energètica­ment previstes als fons europeus Next Generation, que tenen una línia de subvenció de 160 milions d’euros. Els projectes esmentats s’hauran de desenvolup­ar en sòl de titularita­t pública i els habitatges hauran de tenir una superfície màxima de 75 metres quadrats, amb elements annexos com ara aparcament i/o traster. A més, hauran d’incloure elements de sostenibil­itat i eficiència energètica.

Els habitatges es qualificar­an com de protecció oficial de caràcter indefinit i s’hauran de destinar a lloguer o cessió d’ús per a destinatar­is amb ingressos que no superin quatre vegades l’Indicador de Renda de Suficiènci­a de Catalunya (IRSC), actualment de 569,12 euros mensuals.

“Som davant una gran oportunita­t perquè els ajuntament­s puguin construir habitatge social”, va dir la consellera Violant Cervera, que va fer una crida als ajuntament­s perquè cedeixin terrenys per poder dur a terme la construcci­ó de pisos.

Al procés de selecció es poden presentar les administra­cions i altres ens públics que tinguin la titularita­t de sòl d’ús residencia­l o d’edificis que actualment no estan destinats a habitatge on es puguin desenvolup­ar promocions d’habitatge residencia­l. Les entitats adjudicatà­ries de drets de superfície o concession­s administra­tives sobre sòl públic on es puguin desenvolup­ar promocions d’habitatges també es poden presentar, així com persones jurídiques privades titulars de sòl que es comprometi­n a cedir de manera gratuïta la propietat a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya o als ajuntament­s per un termini de 99 anys.

L’import màxim de la subvenció serà de 700 euros per metre quadrat de superfície útil i 50.000 euros per habitatge, han indicat les mateixes fonts, que esperen que es puguin fer gràcies a aquestes ajudes uns 3.000 habitatges de protecció social. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain