La Vanguardia (Català-1ª edició)

Neymar es cola en l’actualitat blaugrana

- CARLOS RUIZ

Per enèsima vegada des que se’n va anar fent un cop de porta l’estiu del 2017, el nom de Neymar (30 anys) sobrevola l’actualitat del FC Barcelona i els seus plans de futur. El brasiler va aterrar diumenge a Barcelona, una cosa habitual per la presència del seu fill a la capital catalana, però la visita va ser suficient perquè el brasiler es colés a la roda de premsa de Xavi Hernández després del partit contra el Vila-real. “Ho veig molt difícil, té contracte. Cal fer balanç i prioritzar posicions.

Neymar no em desagrada, però no hem parlat”, va dir el tècnic de Terrassa, alimentant en certa manera els rumors originats a França, on Le Parisien va assegurar que el PSG l’ha posat al mercat per ordre directa de Qatar després de tancar la renovació de Mbappé.

Tenint en compte les perjudicad­es arques del Barça, el retorn de Neymar sembla una utopia, sobretot perquè acaba contracte el 2025 i la seva fitxa és de les més altes del món. Tot i això, Joan Laporta va reconèixer que poc després de tornar a la presidènci­a del club, el març del 2021, quan el Barça estava fins i tot pitjor que ara, va provar d’iniciar el seu fitxatge abans que ampliés el contracte amb el club parisenc. Anteriorme­nt, l’estiu del 2019, la directiva presidida per Josep Maria Bartomeu, la mateixa que va veure com el PSG pagava la clàusula de 222 milions, va ser a prop de tancar la seva tornada i ho va escenifica­r amb diversos viatges a París. En més o menys grau, Neymar, infeliç els seus primers anys a França, sempre s’ha deixat estimar pel Barça. L’estiu del 2022 no sembla una excepció.

 ?? IN  A RA / NE  AR R ?? Neymar a Barcelona
IN A RA / NE AR R Neymar a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain