La Vanguardia (Català-1ª edició)

Algú encara en dubta?

Rafael Nadal s’obre pas a Roland Garros atropellan­t Jordan Thompson i apaivagant els qui el qüestionen pels problemes físics

- SERGIO HEREDIA

Fa dotze dies, després de caure contra Denis Shapovalov als vuitens de final de Roma, Rafael Nadal (35) va dir:

–Aguantaré el dolor tant com pugui, però ara ja no està en joc la meva carrera com a tennista, sinó la meva salut. I, bo i coix, va sortir d’escena.

(...)

El que va venir va ser el sisme en el tennis al nostre país. L’avís era seriós. El dolor, el dolor...

Quants episodis semblants ha encadenat el colós balear? Moltíssims.

Tot i això, fins ara no havíem vist mai un Nadal tan descompost, tan inquiet, tan dubitatiu.

–No sé quant duraré –advertia. I...?

Dilluns el balear reapareixi­a a París, a la Philippe Chatrier, i els aficionats veien un espectacle reparador. Nadal es posava a volar.

Amb un triple 6-2, despatxava Jordan Thompson (28), voluntarió­s australià que tampoc no hi havia tingut gaire a dir.

Més que una conversa, la Philippe Chatrier assistia a un monòleg.

Tot ho gestionava el balear, tretze vegades campió a París, 21 vegades campió d’un gran, tennista que suma 299 victòries en cites de Grand Slam.

Parlen les xifres.

Nadal s’adjudicava 90 punts, pels 53 de l’australià, 82a raqueta avui dia. Nadal trencava el servei de Thompson set vegades, per un únic trencament de l’australià.

En algun moment del partit, desesperat, Thompson llançava la raqueta a la terra. No entrava en el joc, no s’ho estava passant bé, s’estava enfrontant a una magnífica versió del balear, un talent que jugava sense contempori­tzar, sense especular, controlant els tempos i movent l’australià de banda a banda.

Prou per recuperar la fe en Rafael Nadal?

El balear no n’està convençut del tot. –Soc conscient que hi ha marge de millora, espero estar millor –deia després a Àlex Corretja.

A la segona ronda l’espera Corentin Moutet, francès, botxí de Stan Wawrinka, veterà talent suís que prova de tornar a l’escena, fastigueja­t per les lesions al peu, però que no ho aconseguei­x del tot.

Wawrinka ha viscut etapes millors. Dimarts, al tercer torn de la Philippe Chatrier, Paula Badosa apareix en escena. Jugarà contra Fiona Ferro, 130a de la WTA. ●

 ?? THIBAULT CAMUS R AP ?? Rafael Nadal saludant el públic de la Philippe Chatrier ahir a París
THIBAULT CAMUS R AP Rafael Nadal saludant el públic de la Philippe Chatrier ahir a París

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain