La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pozuelo, Boadilla i Sant Cugat, els municipis amb més renda

- E ACCI

Els municipis madrilenys Pozuelo de Alarcón i Boadilla del Monte i el català Sant Cugat del Vallès es mantenen com les localitats amb més renda per habitant d’Espanya, segons el rànquing d’Indicadors Urbans, elaborat per l’INE amb dades del 2019.

Després d’analitzar els 416 municipis amb més de 20.000 habitants, Pozuelo de Alarcón apareix en primer lloc, amb 26.367 euros de renda per habitant, per davant de Boadilla del Monte, amb 21.976, i Sant Cugat del Vallès, amb 21.122 euros.

Per darrere, apareixen Torrelodon­es, Majadahond­a, Las Rozas, Getxo, Tres Cantos, Sant Quirze del Vallès, Sant Sebastià, Alcobendas, Villavicio­sa de Odón, Villanueva de la Cañada, Sitges i Paracuello­s del Jarama.

També es manté sense variació la part baixa del rànquing. Els tres municipis amb menys renda per habitant són Níjar (7.097 euros) i Vícar (7.634 euros), a Almeria, i el sevillà Los Palacios y Villafranc­a, amb 8.054 euros.

Les taxes més baixes d’atur es registren a Pozuelo de Alarcón (6,2%), Sant Cugat del Vallès (6,4%) i Las Rozas de Madrid (7,1%). Al contrari, les taxes més altes, per sobre d’un 30%, es troben a Linares (Jaén) i La Línea de la Concepción.

L’INE també ha analitzat l’esperança de vida, un indicador molt vinculat a la renda. Tres municipis superen els 85 anys, tots ells de Madrid: Pozuelo de Alarcón, Majadahond­a i Las Rozas. A l’extrem oposat, La Línea de la Concepción és l’única amb una esperança de vida inferior a 80 anys.

Estadístic­a ha estudiat, així mateix, el nombre mitjà de fills per dona, que és d’1,24 de mitjana a Espanya. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain