La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un home assassina la seva dona a ganivetade­s a Vélez-Málaga

- MÀLAGA

Una dona de 50 anys va ser assassinad­a ahir pel seu marit de 52 –i que va ser detingut– al nucli de la població de Benajarafe, al municipi malagueny de Vélez-Málaga. Es dona la circumstàn­cia que la víctima havia entrat al sistema Viogén contra la violència masclista el 2008, amb una denúncia contra la seva parella, però el cas estava inactiu des de feia més de 10 anys.

Fonts del servei d’emergèncie­s 112 Andalusia van rebre al voltant de les 0.40 hores una trucada de la mateixa víctima, en què alertava que estava sent agredida al seu domicili, a la urbanitzac­ió La Sirena.

L’agressió va tenir lloc després d’una discussió entre tots dos, i els serveis sanitaris desplaçats al lloc del fets no van poder salvar la vida de la dona, que presentava ferides d’arma blanca.

El presumpte agressor va intentar fugir per l’estenedor, però va caure i es va fracturar els dos turmells, i per això ara es troba ingressat en un centre hospitalar­i custodiat per agents de la Policia Nacional, segons han assenyalat fonts policials, que han afegit que la investigac­ió continua oberta.

Si es confirma la naturalesa masclista del crim, seria la quarta víctima d’aquest any a Andalusia –la tercera aquesta setmana–, la número 17 a tot Espanya des de començamen­t d’any i la número 1.146 des del 2003.

Cal recordar que el telèfon 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia, igual que el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es. També s’atén mitjançant WhatsApp, a través del número 600-000-016. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain