La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Me’n vaig perquè no aguanto més”

El veí que més va denunciar els excessos d’aquesta finca municipal del Raval ven el pis

- LUIS BENVENUTY

Fa uns quants dies que el tuitaire que sempre acostumava a alternar crues denúncies veïnals amb simpàtics vídeos d’animalets va anunciar molt afligit que no aguantava més, que posava a la venda el seu habitatge, que se n’anava del Raval... “I ja estic amb una immobiliàr­ia, organitzan­t les visites –explica, des de l’anonimat– perquè ja no ho aguanto més, estic tip dels orins a l’ascensor, de la gent que es posa a viure als replans, que m’amenacin i m’intimidin sempre... Sap per què t’amarguen la vida? Perquè t’espantis, te’n vagis i puguin ocupar el pis. Així es fan forts! Estenent-se de mica en mica, pels blocs, pel carrer. En alguns pisos hi estan d’una manera legal, i en d’altres... Volen controlar el carrer, per fer el que els doni la gana... I jo, bé, ja n’estic cansat”.

Aquesta en veritat és la història d’una derrota, de la derrota de la convivènci­a. Som al gran complex d’habitatges públics a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona del carrer Om, al sud del Raval, a la part més destenyida, desmembrad­a i sense encant del barri. De vegades són les mateixes administra­cions públiques les responsabl­es de les tan comentades expulsions de veïns. I mentrestan­t, malgrat que la Rambla i la Mediterràn­ia queden a quatre passes, la major part dels locals comercials de l’entorn sempre tenen la persiana abaixada.

“La major part de la gent aguanta perquè té lloguers molt baixos. I els pocs que som propietari­s ja anem marxant, encara que ens en donin quatre duros pels nostres pisos... Jo no me’n volia anar, de debò. Això era casa meva, la meva llar. Hi vaig venir a viure el 2012. El meu pis estava destrossat i el vaig arreglar de dalt a baix, amb molt d’esforç. I ja això els va fastigueja­r, perquè haguessin preferit colar-se aquí dins. Aquests dies estan entossudit­s a aconseguir un pis de l’escala del costat! Em fa molta ràbia que em facin fora així, perquè puguin continuar amb les seves martingale­s. Però ja fa molts anys que aguanto aquesta

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? L’estret carrer Om és a quatre passes de la Rambla
MANÉ ESPINOSA L’estret carrer Om és a quatre passes de la Rambla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain