La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bellesa sènior sobre la passarel·la Loewe fitxa els octogenari­s Anthony Hopkins i Lynda Benglis

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

Alguna cosa està canviant en la moda. Està sent més inclusiva amb diferents classes de físics per canviar el concepte del que reconeix com a bonic, i també ha començat a trencar (una mica) amb el culte a la joventut i s’interessa per les persones d’edat avançada. L’última que ha demostrat que la data de naixement no està renyida amb l’elegància i l’actitud és Loewe, que en la seva nova campanya hi ha l’artista Lynda Benglis, de 80 anys, i l’actor Anthony Hopkins, de 84, fotografia­ts per l’alemany Juergen Teller (58).

Les pintures de cera i les escultures de làtex de Benglis han inspirat, a més, el director creatiu de la firma espanyola, Jonathan Anderson (37), en la seva última col·lecció de tardor-hivern, presentada a París al març. S’ha referit a Benglis, que posa amb roba molt acolorida, com la seva “artista preferida de sempre”. Per la seva part, Hopkins demostra que ser octogenari no implica vestir avorrit, i porta una dessuadora, una samarreta estampada amb dònuts i esportives. No és la primera campanya de moda de l’actor, que ja ha posat per a marques de luxe com Brioni i Loro Piana.

Una de les models de més edat en actiu és la britànica Daphne Selfe (93). Va començar amb 21 anys, però va prioritzar la vida familiar sobre la moda quan es va casar i va tenir tres fills. La van redescobri­r amb 70 anys i va entrar al Guinness com la supermodel de més edat del món.

Companya de Selfe és la nordameric­ana Carmen Dell'Orefice (90), la maniquí que fa més anys que està en actiu, exactament 75. La va descobrir una caçatalent­s quan tenia 13 anys. Dos anys més tard ja era portada de Vogue als Estats Units. I hi continua.

Amb 78 anys, Lauren Hutton protagonit­za la portada de l’especial de bellesa del maig de Harper’s Bazaar, en què posa en topless amb un blazer de Gucci. Quan va fer els 30, Hutton es va sorprendre de com de breus eren les carreres de les seves companyes. Així doncs, es va protegir amb un contracte amb

 ?? LOEWE ?? 5
LOEWE 5
 ?? LOEWE ?? 4
LOEWE 4
 ?? INSTAGRAM ?? 3
INSTAGRAM 3
 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain