La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bagnaia ja truca a la porta

L’italià de Ducati guanya a Mugello, puja al quart lloc del Mundial i se situa a 41 punts de Fabio Quartararo, segon al davant d’Aleix Espargaró, que torna al podi

- TO AP3s CORA$

Pecco Bagnaia està decidit a convertir-se en l’animador del Mundial de MotoGP, com va fer l’any passat pressionan­t Fabio Quartararo fins a les últimes curses. L’italià es va imposar a Mugello, la seva segona victòria del curs, i va fer evident la superiorit­at de les Ducati al traçat toscà. Ja truca a la porta de la lluita pel títol. Bagnaia escala del 7è al 4t del campionat, a

En la seva última cursa abans de l’operació aquesta setmana als EUA, Márquez va fer un bon 10è lloc

41 punts del lideratge del francès de Yamaha, segon ahir.

L’aventura dels novells Di Giannatoni­o i Bezzecchi al capdavant de la cursa va durar només 12 minuts. Els dos pilots de l’equip de Valentino Rossi, els primers rookies que sortien en primera i segona posició des de Qatar 2008, van ser bullicioso­s fins a la vuitena volta, més per l’adrenalina de córrer davant el seu públic que per consistènc­ia. A l’hora de la cocció de la cursa, quan importa el ritme, els principian­ts es van fer enrere i Bezzecchi va cedir el lideratge a un Bagnaia que arribava endollat amb la seva Ducati, que va remuntar des de la vuitena posició a què es va veure endarrerit a la sortida.

El vigent subcampió va aconseguir el lideratge en la novena volta amb una frenada al revolt 1, i ja no va deixar anar la presa. El va intentar seguir de prop Quartararo, que s’havia anat obrint forat amb la seva Yamaha sense velocitat punta en el regne del vertigen de

Mugello, terreny adobat a les Ducati. Així, va ser Jorge Martín qui va tenir el privilegi d’establir una fita històrica: va posar la seva Ducati a 363,6 km/h, nou rècord absolut de velocitat punta.

Veient que Quartararo pressionav­a per dominar Bagnaia, Aleix Espargaró va completar una altra cursa sòlida amb una tercera plaça conquerida amb un bon avançament sobre Bezzecchi a la volta 17. És el cinquè podi del català, que consolida la segona posició en el

Mundial, a 8 punts del líder.

Marc Márquez, en la seva última cursa abans d’operar-se de l’húmer dret aquesta setmana als EUA, va pujar del 12è al 10è lloc. S’acomiada temporalme­nt del Mundial en el 9è de la general.

P rs s r s sl

En la cilindrada intermèdia, Pedro Acosta va aconseguir, finalment, la primera victòria després de quatre zeros seguits i una aclimataci­ó costosa a Moto2. Amb

1 Sergio García (Gas Gas) 2 Izan Guevara (Gas Gas) 3 Tatsuki Suzuki (Honda) 4 Andrea Migno (Honda) 5 Ryusei Yamanaka (KTM) 7 Iván Ortolá (KTM) Així va elMundial(8 de 21) 1 Sergio García (ESP) 2 Izan Guevara (ESP) 3 Jaume Masià (ESP) 4Dennis Foggia (ITA) 5 Ayumu Sasaki (JAP) 9 Carlos Tatay (ESP)

aquest triomf, el murcià es converteix en el guanyador més jove de la terra mitjana, amb 18 anys i 4 dies, fet que supera el rècord de Marc Márquez. “Ha estat llarg. Més del que m’hauria agradat. Ja hem arribat, ja som aquí”, deia el de Mazarrón, 10è en el Mundial. ●

?? CLAUDIO GIOVANNINI / EFE ?? Pecco Bagnaia celebrant a Mugello la segona victòria de la temporada després de la de Jerez
CLAUDIO GIOVANNINI / EFE Pecco Bagnaia celebrant a Mugello la segona victòria de la temporada després de la de Jerez