La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marcelo confirma que no continua al Reial Madrid

-

Marcelo va confirmar ■ que la final de París havia estat el seu últim partit al club. El lateral brasiler, capità aquesta temporada després de la sortida de Sergio Ramos, feia setmanes que demanava que li renovessin un any acceptant una rebaixa considerab­le de la fitxa, però el Madrid no ho ha acceptat. Marcelo ha guanyat 25 títols, més que ningú al club. massiva d’entrades falses. Va poder ser part del problema, però no només això. Entre els qui es van colar saltant els reixats hi havia joves locals, ja que parlaven francès, que van aprofitar la confusió. N’hi ha que van ser intercepta­ts en la seva correguda pels mateixos seguidors anglesos. També es van denunciar robatoris d’entrades i de mòbils. Hi va haver intrusos que van penetrar a l’àrea de premsa i van intentar robar material.

Des d’hores abans de començar el partit era clar que no hi havia prou personal de control als accessos ni per ordenar el trànsit. L’autobús del Liverpool va arribar amb retard perquè va quedar qual s’havia separat. Durant els quatre anys al Chelsea venia a la capital d’Espanya molt sovint per estar amb els seus fills.

Per a Courtois, cada vegada que tornava al feu atlètic era una tortura sentimenta­l. La seva placa al

acabava coberta d’escombrari­es i excrements i en els seus dos primers partits des de la grada li van llançar infinitat de rates de peluix.

Courtois ho va acceptar tot sense perdre la calma. Té una duresa mental de corredor de fons. Home poliglot, parla a la perfecció flamenc, francès, anglès i espanyol, i quan se li recorda el seu passat atlètic acostuma a dir el mateix: “Vaig donar el millor de mi i no em penedeixo de res”.

L’actuació de Courtois davant el Liverpool probableme­nt sigui la millor de la seva vida, però ja tenia el llistó molt alt. A l’anada dels vuitens de final contra el PSG el porter belga va signar una actuació sensaciona­l, incloent-hi un penal aturat a Leo Messi.

En molts partits d’aquesta temporada el Madrid ha estat sostingut per dos jugadors, Courtois i Benzema, una situació que recorda força el Madrid que va ser de Casillas i Ronaldo.

El porter belga no és gaire addicte a les xarxes socials, però sí que és dels futboliste­s del Madrid a qui no li importa fer rodes de premsa bastant sovint.

Acabada la final, Courtois va ser sens dubte el més requerit:

El Bernabeu sospitava que Courtois només havia fitxat pel Madrid per ser a prop dels seus fills

Courtois va certificar la catorzena del Madrid frenant el Liverpool amb cinc aturades antològiqu­es

“Sé que m’han clavat pals, però sempre soc sincer quan parlo. Al començar el partit tenia la sensació que no rebria cap gol. He treballat tants anys per arribar al club de la meva vida que sabia que no podia fallar. Avui ningú no em podia prendre les ganes de guanyar una Champions. Pels meus morts que l’havia de guanyar”. ● atrapat a l’autopista. Hi havia cues enormes d’aficionats bloquejats quan sortien del metro. Molta gent aliena al partit caminava per la zona amb intencions sospitoses. El desgavell facilitava els furts. Entre els qui no van poder entrar fins a gairebé el descans hi havia la campiona olímpica de boxa Estelle Mossely, amb tiquet vàlid.

La tensió va prosseguir després del partit, amb els voltants col·lapsats i els antiavalot­s en acció. El balanç de la nit va ser de 105 detencions i 115 ferits, majoritàri­ament lleus. Hauria pogut ser molt pitjor.

Els dirigents del Liverpool van

 ?? DENIS DOYLE / GE  Y ?? Marcelo, sobre la Cibeles. El Madrid va recórrer ahir la ciutat per celebrar la seva Champions. Dissabte a la nit, al mateix escenari, el festeig va acabar amb quatre detinguts per desordres públics i tres policies ferits
DENIS DOYLE / GE Y Marcelo, sobre la Cibeles. El Madrid va recórrer ahir la ciutat per celebrar la seva Champions. Dissabte a la nit, al mateix escenari, el festeig va acabar amb quatre detinguts per desordres públics i tres policies ferits

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain