La Vanguardia (Català-1ª edició)

Almeria i Valladolid pugen

L’Alcorcón, cuer, deixa sense ascens directe qui era líder, l’Eibar, que s’enfrontarà al Girona en la primera eliminatòr­ia de la promoció

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Bar elona

Un gol de Zarfino, futbolista del cuer, l’Alcorcón, al minut 91, va deixar el líder, l’Eibar, sense l’ascens directe a Primera. Un gran cop per al conjunt armer, que ja es delectava però que va pecar de falta d’ambició. En canvi, els que van celebrar la propulsió a l’elit van ser el Valladolid i l’Almeria de Rubi, principal beneficiat del gol de l’Alcorcón, ja que no va passar de l’empat a Leganés. La jornada va ser ben moguda.

El Valladolid de Pacheta torna a Primera un any després de baixar després de vèncer l’Osca per a alegria del seu amo, Ronaldo, que dissabte estava tan tranquil a la llotja del Stade de France per assistir a la final de la Champions.

L’equip val·lisoletà va haver de patir, perquè no depenia de si mateix. El seu triomf contra l’Osca (3-0), combinat amb la derrota de l’Eibar i l’empat de l’Almeria, va servir a l’equip propietat de Ronaldo.

Mentrestan­t, el Girona es va assegurar la sisena plaça amb un empat a Burgos (0-0). El conjunt gironí jugarà la primera eliminatòr­ia de promoció contra l’Eibar. El partit d’anada serà a Montilivi dijous a les 19 hores i la tornada es disputarà a Ipurua diumenge a les 18.30 hores. L’altra eliminatòr­ia enfrontarà el Las Palmas de García Pimienta amb el Tenerife. Un derbi apassionan­t amb la tornada a Gran Canària. La derrota a casa del conjunt chicharrer­o davant el Cartagena (1-2) li va fer perdre el dret a jugar el segon matx a l’Heliodoro, ja que el Las Palmas va guanyar a El Molinón (0-1). Una derrota que no va importar gaire als seguidors de l’Sporting perquè perjudicav­a l’Oviedo, que va acabar setè i fora dels llocs de promoció.

Va ser una tarda emocionant a Segona, amb fins a set partits simultanis. Els que depenien de si mateixos per pujar eren l’Eibar i l’Almeria. Els dos conjunts s’enfrontave­n a equips madrilenys que no es jugaven res, però no els van posar les coses gens fàcils. Al contrari. El conjunt de Garitano no va poder superar la defensa alfarera i després va sucumbir (1-0). L’Almeria també va passar molts problemes. Va anar perdent dues vegades, primer per un gol de Borja Garcés i després per un altre d’Omeruo. Rodrigo Ely i Sadiq van aconseguir els gols d’Almeria. Un empat (2-2) que va acabar sent suficient per pujar, per a alegria dels 4.000 seguidors del quadre de Rubi presents a Butarque. L’Almeria no jugava a Primera des de l’any 2015.

A Valladolid esperaven esdevenime­nts i els que els van arribar van ser positius. Perquè l’Almeria i l’Eibar no guanyaven i perquè els blanc-i-violetes

Las Palmas i Tenerife disputaran un derbi apassionan­t en l’altra eliminatòr­ia dels playoffs

van sentenciar a l’inici de la segona meitat amb gols de Weissman i Plata. El tercer el va rubricar Aguado. El Valladolid aconseguia l’ascens i la festa es va desencaden­ar al Nuevo Zorrilla.

El primer any després de baixar a Segona és fonamental. Si no es puja ràpid el perill de no pujar a curt termini es multiplica. En aquest sentit, els val·lisoletans es poden sentir alleujats. Aquesta tornada a Primera és el que busca des de fa temps el Girona. L’equip de Michel va jugar amb foc perquè no va tenir punteria ni gaire punch a Burgos i durant bona part de la tarda la victòria de l’Oviedo contra l’Eivissa (3-2) el deixava en perill de no fer la promoció. Al final tornaran a jugar una eliminatòr­ia a cara o creu per guanyar-se el dret a jugar la definitiva. Són uns clàssics. ■

 ?? R. GARCÍA / EFE ?? Els jugadors del Valladolid celebrant l’ascens a Primera ahir a l’estadi Nuevo Zorrilla
R. GARCÍA / EFE Els jugadors del Valladolid celebrant l’ascens a Primera ahir a l’estadi Nuevo Zorrilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain