La Vanguardia (Català-1ª edició)

Flirtejos sexuals

- Joaquín Luna

Hi ha paraules que atreuen com l’espetec d’un fuet negre i flirteig n’és una. I si el flirteig és sexual, la cosa es posa calenta. Per això ahir, prenent un cafè a Sevilla, em va atrapar un titular de l’edició local de l’Abc sobre la Cartuja: “Els flirtejos sexuals que atreuen delinqüent­s”.

Pel que sembla, el que atreu els delinqüent­s a l’entorn de l’Expo del 1992 no són els flirtejos sexuals en si, sinó els de les persones que acudeixen a la zona a la recerca d’emocions, per bé que no del tipus que els hi procuren els malfactors.

Alguna cosa em diu que el diari es refereix a flirtejos sexuals entre homes, l’anomenat cruising, que no guarda relació amb l’afició de les esposes dels inversors de Texas per solcar els mars en creuers i ballar la conga a la festa de gala del capità (tot i que des del cas de Schettino la figura ha fet figa).

No hi ha dret que aquestes coses succeeixin en ple segle XXI i la gent no pugui practicar les trobades sexuals amb conciutada­ns, en llocs despoblats i sense cobertura lluminosa, aprofitant la primavera sevillana i l’estalvi energètic.

I és una pena perquè entre els mòbils –que tot ho veuen i tot ho graven–, aquests lladres que no respecten res i l’usdefruit dels pisos per part dels fills, els flirtejos sexuals van a la baixa als carrers d’Espanya, on ja és més fàcil trobar-te amb una celebració del Reial Madrid que amb uns amants que flirtegen tot el que poden i els deixa la societat.

Aquesta vegada, ningú no demana més policies, sinó menys lladres a la Cartuja, via pública i, al mateix temps, íntima. Algú replicarà que practiquin els flirtejos a casa seva o se’n vagin a Cap d’Agde, la Disneylànd­ia del llibertina­tge, tan a prop i tan lluny de Barcelona, on la gent practica l’amor lliure multitudin­ari al costat del Mediterran­i i en pilota picada, cosa que desincenti­va la feina de carteriste­s, quinquis i lladregots.

Jo seria partidari que les ciutats afegeixin als carrils bici, les platges canines i les superilles uns espais segurs, saludables i sostenible­s –sense fum, òbviament!– per als flirtejos sexuals, cosa que dinamitzar­ia la vida dels barris i la interacció veïnal. ●

Les ciutats haurien de crear espais sense fum per a la pràctica del flirteig sexual

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain