La Vanguardia (Català-1ª edició)

Luis Lorenzo demana respecte

L’actor i la seva dona apel·len a la presumpció d’innocència

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

Luis Lorenzo i la seva parella, Arantxa Palomino, acusats d’enverinar una tia d’ella, han apel·lat aquest dilluns al respecte i a la presumpció d’innocència.

“Tant la meva dona com jo som innocents. Confiem plenament en la feina que està fent la justícia i demano respecte a tots els mitjans per un dret constituci­onal que és la presumpció d’innocència”, ha dit l’actor. Tots dos han parlat davant la premsa després de firmar al jutjat com a part de les mesures cautelars imposades per la jutgessa.

“Una persona es cuidava de la meva tia 24 hores al dia per si passava alguna cosa”, ha explicat la parella de l’actor, que ha subratllat: “El meu marit i jo tenim la consciènci­a absolutame­nt tranquil·la”.

L’actor secundari de sèries com La que se avecina o El comisario i després presentado­r de telebotigu­es i la seva parella van ser detinguts la setmana passada per la Guàrdia Civil després de la denúncia del germà de la suposada víctima, morta el juny passat als 85 anys. Van ser posats a disposició judicial i se’ls va deixar en llibertat amb l’obligació de lliurar el passaport i comparèixe­r cada setmana davant del jutjat més proper al seu domicili.

La primera autòpsia va concloure que Isabel Suárez va morir per causes naturals, però després de la denúncia del germà, un segon forense va revelar que al cos hi havia un “gran contingut” de metalls pesants i que la podrien haver enverinat.

L’advocat Francisco Pérez qüestiona les proves que els incriminen i afirma que es podria haver intoxicat per consumir habitualme­nt peix contaminat amb mercuri. El lletrat defensa que els seus clients no tenen res per amagar i no entenen la presència d’aquests metalls al cadàver.

La morta era vídua i vivia a la localitat asturiana de Las Regueras. De tant en tant, visitava la seva neboda i l’actor al seu domicili de Rivas-Vaciamadri­d, on segons aquests, la portaven a especialis­tes després de ser diagnostic­ada amb demència. El dia que va morir, segons l’advocat, el matrimoni anava a Astúries per lliurar els informes mèdics de la dona a la Guàrdia Civil d’Oviedo, després d’informar-los que un familiar els havia denunciat per la desaparici­ó de l’anciana. ●

La parella està acusada d’enverinar una tia d’ella per, suposadame­nt, cobrar l’herència

 ?? JOSÉ RAMÓN HERNANDO / EP ?? Luis Lorenzo i Arantxa Palomino amb el seu fill
JOSÉ RAMÓN HERNANDO / EP Luis Lorenzo i Arantxa Palomino amb el seu fill

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain