La Vanguardia (Català-1ª edició)

RTVE anuncia “mecanismes correctors” al Benidorm Fest

L’ens públic descarta eliminar el polèmic jurat profession­al

- REDACCIÓ

Després del recent èxit de Chanel a Eurovisió 2022, i amb l’objectiu de no repetir la polèmica sorgida al gener passat al Benidorm Fest per elegir qui representa­ria Espanya al certamen europeu, RTVE no ha trigat gaire temps a començar a perfilar com se celebrarà l’any que ve. Tot i que l’ens públic ha mostrat predisposi­ció a introduir-hi canvis, ha descartat totalment eliminar el jurat profession­al que va ser eix de la polèmica a la primera edició.

Eva Mora, cap de la delegació espanyola al festival, va voler abordar des del programa RTVE Responde la controvèrs­ia de l’elecció de Chanel de cara a l’organitzac­ió del pròxim Benidorm Fest. “N’estem revisant les bases, el nombre de gales, les dates... Treballem en aquest camí”, deia Mora per centrar-se després en dos aspectes que van ser molt criticats pel públic després de l’elecció de SloMo: el suposat masclisme de la lletra de la cançó i la prevalença del vot del jurat profession­al davant el popular.

“En el tema dels jurats, que ha generat molta polèmica, és fonamental l’existència d’un jurat profession­al”, prosseguia. “És evident i ha quedat més que clar. No pots deixar en mans del televot una proposta internacio­nal perquè nosaltres, com a persones, i no tenim aquesta perspectiv­a per valorar una proposta. Ens deixem portar més per la passió o pels gustos. Els suecs i els italians no prescindei­xen del jurat profession­al”, assegurava.

Tot i això, Mora deixava clar que la delegació ja s’ha reunit per reflectir millor la paritat mitjançant “mecanismes correctors”, que seran fonamental­s per superar el nivell. “Cal fer un estudi de com està el panorama internacio­nal”, argumentav­a la directiva de TVE, “i saber el que agrada fora i trobar l’artista. No és tan fàcil. Després l’has d’embolcalla­r en un pack, que és el que s’anomena posada en escena, que pot anar des del més minimalist­a fins a una cosa sorprenent o explosiva”.

A tall de conclusió, Mora afegia que “les expectativ­es són molt altes, però ja hem marcat el rumb. A Espanya hi ha molt talent i el Benidorm Fest ha de ser el motor de la indústria musical d’aquest país”. ●

 ?? RTVE ?? Chanel actuant al Benidorm Fest del gener
RTVE Chanel actuant al Benidorm Fest del gener

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain