La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cantant del grup Sidonie, que telonejarà els Rolling Stones

Marc Ros

-

Sí, sí. Em sembla que és justa per pesats, però també és veritat que quan pugem a l’escenari ens sentirem representa­nts. Representa­rem totes les bandes de furgoneta d’Espanya, perquè al cap i a la fi els Stones van començar sent una banda de furgoneta. Per un moment tocarem el cel, sent teloners de part de la història de la cultura del segle XX.

Els Rolling Stones són el gran referent de Sidonie?

Sense cap dubte. Jo tinc el cor dividit entre els Beatles i els Stones, i tota aquella escena del swinging London, és a dir, els Kinks, Small Faces, The Who.

Però en directe, quan et penges una guitarra i fas un acord, sempre la cita és Rolling Stones.

Com serà la seva intervenci­ó al Wanda?

Primer sortirà la Vargas Blues Band i després nosaltres, que hi estarem mitja hora. Tocarem els nostres temes més coneguts i també farem una cosa molt pròpia nostra com és presentar una cançó nova, Pesado y estúpido, que és precisamen­t la que estàvem gravant aquell dia.

Quins són els seus temes stonians imprescind­ibles?

La primera cançó que jo canto davant de públic, unes 30 persones, devia tenir 16 anys i encara no havia perdut la virginitat, va ser Symphaty fot he devil; és sagrada per a mi. Després la primera versió que vam fer com a Sidonie va ser The last time, bàsica, i després et diria Connection, escrita per Keith Richards i que fa temps que no toquen. Aquesta cançó uneix per a mi Stones i Beatles, perquè és de l’època més pop de Jagger i companyia. També vull recordar que abans de dir-nos Sidonie ens dèiem Citadel, una cançó dels Stones. Com pots veure, som uns malalts stonians.

Si es creués amb Mick Jagger aquest dimecres als camerinos, què li diria?

Això forma part de les fantasies eròtiques que tenim els tres cada dia a totes hores, i em sembla que l’únic que això pot produir és frustració, perquè encara que es deixessin saludar o fotografia­r no tindria temps per dir-los i agrair-los tot el que la seva música ha fet per mi. Gairebé gairebé és millor no coincidir-hi perquè no sabria què dir-los.

I si els diguessin de pujar a l’escenari i tocar una cançó amb ells, per quin es decantaria?

Crec que seria Sympathy for the devil, sent la primera cançó que vaig cantar i que recordo paraula per paraula. ●

Candidats El grup català ja havia sonat com a teloner en visites anteriors dels Rolling Stones

Gran oportunita­t El concert de Madrid d’aquest dimecres és l’inici de la gira europea de la banda britànica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain