La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una mostra reflexiona sobre l’ús de signes i escriptura a les obres d’art

-

Una exposició produïda per la Fundació Suñol a partir d’obres de la seva col·lecció arriba a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac (Maresme). Signes i escripture­s repassa la simbologia de codis i paraules en l’art contempora­ni. Escriptura, alfabets, sistemes de grafia i pictograme­s componen la mostra itinerant, que es pot visitar al Maresme fins al 18 de setembre i posteriorm­ent a Vilanova i la Geltrú.

Les obres de l’exposició tenen en comú que estan fetes des del 1972 fins a l’actualitat i s’hi descobreix l’ús recurrent del símbol i l’escriptura en les arts plàstiques de la segona meitat del segle XX.

Obres d’Antoni Tàpies, Robert Llimós, Chillida, José Luis Alexanco, Fina Miralles o Zush, entre d’altres, proposen una visió del procés creatiu i la manifestac­ió d’un llenguatge inèdit i únic al costat d’obres d’artistes com Ignasi Aballí, Darío Villalba, Carlos Pazos o Joan Rabascall, que presenten unes

La Fundació Palau de Caldes d’Estrac acull l’exposició dissenyada amb obres de la Fundació Suñol

narracions explícites.

L’exposició evoluciona en les diferents etapes, com passa en l’acte comunicati­u. El primer apartat, L’art i l’escriptura, és un exemple de vinculació de l’art amb símbols escrits, com els jeroglífic­s egipcis, les miniatures de l’edat mitjana, els mosaics bizantins o els frescos del romànic, que introduïen lletres.

La mostra també recorre els moviments avantguard­istes de principis del segle XX, amb creadors vinculats a l’art, la poesia i l’escriptura, que investigue­n el paper de la lletra com a element expressiu.

La combinació dels elements deriva en aportacion­s artístique­s que no van passar desaperceb­udes al mecenes Josep Suñol, que té una col·lecció que aplega més de 1.000 obres. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain