La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les decisions impopulars

- Santi Nolla

El Madrid ha pres decisions impopulars els darrers temps. Va vendre Cristiano Ronaldo per 100 milions d’euros a la Juventus, no va renovar la llegenda madridista Sergio Ramos i ara tampoc no prorrogarà el contracte a Marcelo, el lateral que va protagonit­zar totes les portades aixecant l’última Champions.

Prescindir de Ronaldo no va ser fàcil, perquè amb ell marxaven del club blanc uns 50 gols. Sense el portuguès el Madrid es va quedar en blanc de títols i va ingressar 100 milions d’euros, quantitat que al seu dia va ser criticada per baixa. El Barça ha prescindit de Messi, així mateix, en una decisió impopular, i també, com el Madrid, s’ha quedat un any en blanc. En aquest cas, el club blaugrana no ha ingressat res, però ha iniciat una nova era. L’adeu de jugadors que marquen èpoques sempre és dolorós, però de vegades és necessari. Són comiats diferents perquè Messi ha estat la gran referència molt més temps que Cristiano, però tots dos van protagonit­zar el màxim duel futbolísti­c dels últims temps, i van créixer en la pugna.

Sergio Ramos era una icona del madridisme i va desafiar el club demanant quantitats astronòmiq­ues per a la renovació. No el van renovar. Quan el futbolista andalús es va voler fer enrere, li van dir que l’oferta que havia fet el Madrid ja havia complert el termini. I

El Madrid va vendre Cristiano per 100 milions, no va renovar Ramos i no mantindrà Marcelo

Ramos va anar-se’n a París, on dissabte els blancs van conquerir la seva Copa d’Europa número 14. Tampoc no va ser una decisió popular. Sergio Ramos al Madrid era com un Piqué al FC Barcelona. El jugador blaugrana sí que va ser renovat, es va abaixar el sou i va posposar els millors temps econòmics per al final del contracte.

Marcelo va ser l’heroi de la catorzena Champions sense haver jugat a París. Les portades de la gran majoria dels diaris de dilluns van posar la seva imatge aixecant la copa, segurament com a homenatge a un jugador que se’n va. El Madrid no el renova. El cas no és el mateix, però el Barça sí que ha renovat Sergi Roberto, que estava lesionat.

El club blaugrana haurà de prendre decisions potents respecte a la seva plantilla com més aviat millor. No li va tremolar el pols a l’hora de prescindir de Messi, però tot i això ha mantingut els mateixos capitans des de ja fa molts anys. L’edat no ha de marcar l’adeu de ningú, sinó el rendiment. El Barça està obligat (ho està fent) a valorar una temporada en què no s’han complert els objectius. Ser el subcampió de la Lliga no és cap alt mèrit per al Barça, es vingui d’on es vingui. Per accedir als títols caldran palanques econòmique­s i també bones decisions esportives per formar una plantilla competitiv­a i amb caràcter.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain