La Vanguardia (Català-1ª edició)

Palanques contra rellotge

La junta directiva es reuneix avui a la Jonquera per estudiar la situació econòmica i convocar una assemblea de socis al juny

- ANAÏS MA TÍ M E CAT E F T AT E S

La directiva del Barça accelera per tancar abans del 30 de juny, dia del tancament de l’exercici econòmic de la temporada, almenys dues de les tres operacions econòmique­s popularmen­t conegudes com a palanques previstes per sanejar l’economia de l’entitat, complir amb el fair play financer i poder reinvertir en el projecte esportiu. Avui la junta es reunirà a les 12.00 hores a la Jonquera (Alt Empordà) per prendre diverses decisions, entre les quals convocar una assemblea de socis extraordin­ària a mitjans de juny per sotmetre a votació una d’aquestes operacions, la venda d’un 49 per cent de Barça Licensing & Merchandis­ing (BLM), la companyia que gestiona les botigues blaugrana. El club està negociant vendre aquest percentatg­e per 200 milions d’euros al consorci format per Fanatics i Investindu­strial, tot i que des del club insisteixe­n que encara queden alguns serrells per tancar i que a l’assemblea només se sotmetria a votació l’autoritzac­ió de la venda i no pas la ratificaci­ó de l’acord.

La segona operació econòmica en què s’està treballant és la venda d’un 10 per cent dels drets televisius del club ja sigui amb el fons de capital CVC o amb una altra empresa. El president Laporta va dir a la seva entrevista a Catalunya Ràdio que, al marge de CVC, tenen altres opcions sobre la taula i escolliran “el millor per als interessos del Barça”. Si finalment l’entitat decideix acceptar el pacte amb CVC, acord que va rebutjar fa un any i que va precipitar la sortida de Messi del club, Laporta també valora donar explicacio­ns a l’assemblea per argumentar el canvi de plans i sol·licitar permís per vendre el 10 per cent dels seus drets televisius per als pròxims 50 anys a canvi d’una injecció de 270 milions. LaLiga ja ha advertit el Barça que no existeixen els acords a mida i que haurà d’acceptar el pacte amb les mateixes condicions que la resta de clubs.

Pel que fa a la tercera operació relacionad­a amb la venda parcial de Barça Studios, cal recordar que a l’assemblea que es va celebrar a l’octubre el soci ja va donar el plàcet a traslladar a un o més inversors una participac­ió d’un 49 per cent del seu capital social. Encara no hi ha cap proposta.

El Barça va tancar el 30 de juny l’exercici 2020-2021 amb unes pèrdues de 481 milions d’euros. També es va aprovar un pressupost que preveu incrementa­r els ingressos fins als 765 milions d’euros. Fonts de l’entitat insisteixe­n que per quadrar el pressupost no serà necessària la venda de jugadors, però sí que cal activar “alguna d’aquestes palanques”. ●

L’operació econòmica més avançada és la venda d’un 49% de BLM a l’empresa Fanatics

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain