La Vanguardia (Català-1ª edició)

Goirigolza­rri: contractar Villarejo al BBVA va ser una “enorme deslleialt­at”

- CARLOTA UINDAL

L’actual president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolza­rri, va negar ahir a l’Audiència Nacional saber que el BBVA, en l’època que ell era conseller delegat, contractés l’excomissar­i José Manuel Villarejo per intentar frenar l’intent de l’empresari Luis del Rivero d’aconseguir el control de l’entitat. Segons fonts presents en la declaració, Goirigolza­rri va dir que es va assabentar d’aquesta contractac­ió a posteriori i li va semblar una “enorme deslleialt­at”.

Segons va explicar, qui hi va ser al darrere va ser el responsabl­e de Recursos Humans, Ángel Cano, i segons el seu parer es devia fer amb el coneixemen­t de l’aleshores president, Francisco González, investigat en aquesta causa.

El president de CaixaBank va declarar davant el jutge Manuel García Castellón en la peça que investiga els pagaments a Villarejo sent comissari en actiu, en el marc de l’operació Tàndem, per la qual el policia va ser detingut el novembre del 2017. El magistrat el va citar com a testimoni a petició de la Fiscalia Anticorrup­ció. Segons la declaració de Goirigolza­rri, va ser Cano, el 2005, quan ja s’havien acabat els treballs de Villarejo, qui en una reunió li va explicar que s’havia contractat una empresa d’intel·ligència per controlar Del Rivero, tot i que li va dir que tot era legal.

Goirigolza­rri va indicar que es va enfadar quan se’n va assabentar: li va semblar una “enorme deslleialt­at” perquè aquella contractac­ió s’havia fet a la seva esquena. Segons fonts jurídiques, el banquer va afegir que va advertir a Cano que si es tornava a repetir una cosa així seria acomiadat. Creu que González ho havia de saber, perquè si no Cano no hauria procedit a la contractac­ió.

El president de CaixaBank des

L’exconselle­r delegat del banc creu que el president, Francisco González, sí que estava al cas de l’operació

menteix així un apunt de Villarejo en una de les seves agendes, en què venia a dir que el cap de Seguretat del BBVA, Julio Corrochano (el seu enllaç al banc), va lliurar un dels informes al conseller delegat, que en aquell moment era Goirigolza­rri.

Des del 2019, González està investigat pels delictes de suborn i revelació de secrets pels contractes que va subscriure l’entitat amb Villarejo per espiar Sacyr quan va intentar llançar una opa sobre el BBVA el 2004. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain