La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cellnex estudia comprar a Deutsche Telecom torres de telecomuni­cacions

- REDACCIÓ

L’operador espanyol de torres de telecomuni­cacions Cellnex Telecom estudia la compra d’una participac­ió en la societat que opera les infraestru­ctures de Deutsche Telecom a Alemanya i Àustria. “Aquest procés es troba en fase d’estudi i, per tant, els termes i les condicions d’una operació potencial (inclosa la valoració) estan pendents de determinac­ió”, va explicar la companyia en una comunicaci­ó a la CNMV.

L’adquisició es podria dur a terme a través d’un vehicle d’inversió en què participi un altre soci inversor, va detallar Cellnex, que va aprofitar per recordar que analitza “de manera regular les diferents oportunita­ts d’inversió que se li presenten” a fi de continuar creant valor per als seus accioniste­s.

“En el cas que es formalitzé­s un acord, es donaria, si fos procedent, informació puntual i completa”, va remarcar la companyia que dirigeix Tobías Martínez.

L’alemanya Deutsche Telekom va iniciar fa un parell de mesos el procés de venda per posar al mercat un paquet de 40.600 torres a un preu que podria arribar als 18.000 milions. Es tracta d’una licitació oberta a la qual es dona per fet que també aniran, entre d’altres, el gegant American Tower, el líder mundial del sector, i Vantage Towers, segons informa Efe.

En la presentaci­ó de resultats del 2021, el conseller delegat Tobías Martínez ja va mostrar el seu interès per entrar en un mercat com l’alemany. Cellnex, que l’any passat va tancar una ampliació de capital per valor de 7.000 milions, disposa d’accés a liquiditat immediata per import de 8.600 milions d’euros.

Recentment, ha obtingut l’autoritzac­ió de la CMA, l’autoritat britànica per als mercats i la competènci­a, per adquirir els 6.000 emplaçamen­ts de CK Hutchison al Regne Unit, tot i que s’haurà de desprendre d’unes 1.000 torres seves en aquest país que s’encavalque­n geogràfica­ment amb les de Hutchinson. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain