La Vanguardia (Català-1ª edició)

Borràs va imposar el fraccionam­ent de contractes a la ILC

- REDA IÓ

El processame­nt de Laura Borràs per irregulari­tats en la gestió de la Institució de Lletres Catalanes (ILC) sembla cada vegada més inqüestion­able després que ahir transcendí­s una part de la documentac­ió aportada al jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga aquesta causa per un dels antics col·laboradors de l’actual presidenta del Parlament, quan estava a la ILC.

Laura Borràs serà elegida previsible­ment presidenta de Junts per Catalunya en el congrés del partit que se celebra a partir de demà a Argelers (Rosselló).

Entre els documents aportats hi figuren uns arxius de WhatsApp que ratifiquen l’interès que tenia el 2018 la llavors diputada a saber si els Mossos d’Esquadra, que van posar en marxa la investigac­ió, demanaven més informació sobre els contractes que havia fet Borràs amb un col·laborador extern i, pel que sembla, amic seu, Isaías H., segons va avançar ahir ElDiario.es. Per poder contractar aquest col·laborador, Borràs va fraccionar contractes i, a través d’uns correus electrònic­s que ja estan en el sumari de la causa, el va instruir sobre com els havia de presentar.

El jutge també ha rebut docu

La declaració al jutge d’un antic col·laborador de la futura líder de Junts l’acosta al banc dels acusats

mentació de la Intervenci­ó de la Generalita­t que prova que l’actual presidenta del Parlament havia estat alertada pels serveis legals de la Generalita­t que el fraccionam­ent dels contractes no podia ser una pràctica habitual. Aquests informes, avançats ahir per El País , acrediten que, des que va arribar a la ILC, aquesta havia estat una tècnica de contractac­ió habitual.

Borràs encara no ha declarat davant el jutge per aquesta causa i sempre ha afirmat que se l’investiga pel seu activisme com a militant independen­tista i no pas per les presumptes corruptele­s. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain