La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya i els EUA treballen per acollir immigrants de l’Amèrica Central

- C. DEL RIEGO

Els Estats Units han posat a sobre de la taula la possibilit­at que Espanya aculli immigrants de l’Amèrica Central, i tot i que encara no hi ha res concretat, els dos països busquen fórmules per fer front als desplaçame­nts forçosos que hi està havent a la regió.

Aquesta possibilit­at la va plantejar l’Administra­ció de Joe Biden a la reunió del grup de treball Espanya-Estats Units sobre l’Amèrica Central que es va celebrar el 25 de maig. Aquesta era la primera trobada que va celebrar aquest grup de treball i va estar presidida pel secretari d’Estat per a Iberoamèri­ca, Juan Fernández Trigo, juntament amb representa­nts de l’Agència dels Estats Units per al Desenvolup­ament Internacio­nal.

En la reunió, segons fonts del Ministeri d’Exteriors espanyol, “es van estudiar propostes i accions per abordar de manera conjunta i amb els països de la regió els desafiamen­ts que planteja el desplaçame­nt forçat i els moviments migratoris irregulars a i des de l’Amèrica Central”. Un plantejame­nt, assenyalen aquestes mateixes fonts, que no significa que al final Espanya acabi acollint immigrants d’aquests països centreamer­icans.

A la reunió, segons el Ministeri d’Exteriors, Espanya i els Estats Units van abordar la necessitat de promoure un desenvolup­ament sostenible i inclusiu que permeti generar oportunita­ts als països de l’Amèrica Central, i es van comprometr­e a donar suport a l’enfortimen­t institucio­nal, la governabil­itat democràtic­a, la societat civil i la lluita contra la corrupció i contra la violència de gènere a la regió. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain