La Vanguardia (Català-1ª edició)

La ronda Sant Antoni serà de plataforma única i potser amb un carril bus

- LUIS BENVENUTY

La futura ronda de Sant Antoni serà de plataforma única, i creixerà a partir d’un parell d’espais limítrofs tornats a dissenyar per a l’esbarjo ciutadà, i tindrà un carril bici bidireccio­nal, i zones de càrrega i descàrrega, i d’alguna manera, però encara una mica incert, contribuir­à a optimitzar el pas dels busos pel barri...

El govern de l’alcaldessa Ada Colau vol que el projecte executiu de la reforma definitiva d’aquest vial es mogui dins d’aquests paràmetres. L’executiu municipal provarà així de trobar el consens entre les diferents sensibilit­ats ciutadanes entorn del futur d’aquest vial, entre els que van advocar per la reobertura de la ronda al transport públic i els que aposten per una pacificaci­ó total del lloc.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, detalla que les obres de retirada de la gran plataforma de formigó de la ronda arrencaran al novembre i acabaran al gener, i que mentrestan­t l’Ajuntament de Barcelona elaborarà el projecte executiu de la reurbanitz­ació definitiva, un projecte que ha d’aglutinar les diferents sensibilit­ats veïnals. Les obres podrien licitar-se l’abril del 2023, i començar poc després.

D’aquesta manera, va explicar Sanz, la pacificaci­ó del vial durant els caps de setmana serà total. A més, la plaça Pes de la Palla serà reformada i incorporar­à jocs infantils. “Tot a l’estil de les superilles”. La tinenta d’alcalde es va mostrar molt més ambigua a l’hora d’aclarir si per la nova ronda circularan busos la resta de dies. Únicament va assenyalar, almenys de manera literal, que el carril en sentit Universita­t queda descartat, i que la nova urbanitzac­ió ha de contribuir a recompondr­e l’embolic d’itineraris dels busos que circulen pels voltants. Per tant, hi ha la possibilit­at que la nova plataforma única reservi algun espai per als busos en sentit Urgell. L’ambigüitat de la tinenta d’alcalde no és insignific­ant. Es tracta de la diferència més acusada entre els veïns de l’entorn.

 ?? XAVIER CERVERA ?? El futur d’aquest vial és objecte d’un intens debat veïnal
XAVIER CERVERA El futur d’aquest vial és objecte d’un intens debat veïnal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain