La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marín anuncia que pensa optar a la reelecció

L’alcaldessa de l’Hospitalet anuncia que es presentarà, tot i que encara no sap si haurà d’anar a judici

- JOSE POLO

Sense saber encara si la jutgessa dona credibilit­at al relat de la Fiscalia, que l’eximeix de qualsevol responsabi­litat legal en el presumpte cas de corrupció del Consell Esportiu, o al de la unitat de delinqüènc­ia econòmica i fiscal (Udef) de la Policia Nacional, que la incrimina per suposadame­nt no haver fet tot el que podia haver fet per perseguir malversaci­ó de fons públics, Núria Marín ha anunciat que vol tornar a optar a l’alcaldia de l’Hospitalet de Llobregat.

“Em presentaré sempre que tingui seguidors, el meu partit em doni suport i els veïns vulguin que sigui alcaldessa”, va dir la socialista en un acte al barri de la Florida. “En tinc ganes; la mateixa o més il·lusió que quan vaig començar”, va afegir. “Tinc molt clar què cal fer i també com cal fer-ho: escoltant cada dia els veïns”, va sentenciar.

Al seu últim informe, la Udef acusa Marín d’actuar amb “connivènci­a” i d’exercir “protecció” als principals investigat­s de la trama, els ja exregidors, també del PSC, Cristian Alcázar i Cris Plaza. Malgrat instar a l’execució d’una auditoria de l’entitat privada dedicada al foment de l’esport i aportar documentac­ió als tribunals quan el tema es va judicialit­zar, la Udef remarca que Marín “podria haver adoptat les mesures que les seves atribucion­s com a autoritat li permeten, entre d’altres l’obertura d’expedients disciplina­ris o d’investigac­ió sobre els fets, fins i tot posteriorm­ent a l’actuació policial i judicial; tot i això, no va fer res en aquest sentit”. Plaza va dimitir el desembre del 2020, i Alcázar, l’abril d’aquest any.

D’altra banda, a través de la seva interpreta­ció dels missatges de WhatsApp de Marín fins just abans de la seva detenció i declaració davant la Policia i de la dimissió de Plaza, els investigad­ors dedueixen que la relació de l’alcaldessa amb els principals implicats en el cas és “propera, de confiança i d’amistat, de manera que es comprèn el seu suport incondicio­nal”. Uns lligams que explicarie­n, sempre segons aquest informe desacredit­at per la Fiscalia, una “certa connivènci­a i protecció als investigat­s”. Argüeixen una “abstenció objectiva i deliberada” de l’alcaldessa.

Discrepa d’aquesta tesi la Fiscalia Anticorrup­ció, que va remarcar que “no hi ha una sola dada que permeti deduir que la investigad­a va actuar en contradicc­ió amb el Dret” després d’analitzar les investigac­ions. Alhora, l’acusació popular, en aquest cas representa­da pels comuns de l’Hospitalet, rebutja l’arxivament de la causa de l’alcaldessa reclamat pel fiscal i per la defensa de Marín. Així doncs, l’última paraula la tindrà la jutgessa, que decidirà si la batllessa va a judici o no. ●

 ?? XAVIER CERVERA ?? Marín en una imatge d’arxiu
XAVIER CERVERA Marín en una imatge d’arxiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain