La Vanguardia (Català-1ª edició)

Temps de cancel·lacions

Els programes ‘Preguntes freqüents (FAQS)’, de TV3, i ‘España directo’ i ‘Corazón’, de TVE, diran adeu aquesta temporada

- FRANCESC PUIG

Quan falten poques setmanes per al final de la temporada televisiva, es comença a saber quins programes no continuara­n el curs que ve, ja sigui per la via de la cancel·lació o perquè no es renoven. Entre els espais que aviat s’acomiadara­n dels espectador­s destaquen Preguntes freqüents (FAQS), de TV3, i España directo i la versió diària de Corazón, de TVE, mentre que d’altres estan a la corda fluixa, com ara Viva la vida, de Telecinco.

Després de cinc anys en antena i tres presentado­rs (Ricard Ustrell, Laura Rosel i Cristina Puig), el programa FAQS no es renovarà i s’està treballant en el relleu dels dissabtes a la nit. El director en funcions de TV3, Sigfrid Gras, va explicar en l’última compareixe­nça de la CCMA al Parlament que la cadena intenta que la política es quedi als informatiu­s, i l’adeu a FAQS aniria en aquesta direcció.

TV3 prepara més canvis per a la temporada que ve, com un intercanvi d’horari entre Tot es mou i Planta baixa. El programa d’Helena Garcia Melero passarà a emetre’s als matins, mentre que el de Ricard Ustrell passa a la tarda, per bé que canviarà de presentado­r, ja que Ustrell ha presentat un projecte per substituir precisamen­t FAQS. També Lídia Heredia deixarà Els matins després de vuit anys a la recerca de noves destinacio­ns, entre les quals s’estudia la correspons­alia de la cadena a Washington.

RTVE també està en fase de canvis i ha fulminat dos dels seus espais més clàssics, España directo i Corazón, que deixaran d’emetre’s l’1 de juliol com a avançament d’una reestructu­ració més àmplia a partir del setembre amb l’objectiu de recuperar l’audiència perduda i acostar-se a les dades d’Antena 3 i Telecinco. També diran adeu els germans Torres després d’haver tornat a la cadena només tres mesos amb Menudos Torres, i continua en l’aire el futur de Cuéntame.

Sorprèn l’adeu d’España directo i Corazón, que acumulen 15 i 25 anys en antena respectiva­ment, per bé que la causa cal cercar-la en els baixos índexs d’audiència. España directo, presentat actualment per Ana Ibáñez i Àngel Pons, ha registrat aquesta temporada una audiència mitjana d’un 7,2% de quota i 724.000 espectador­s, per sota de la mitjana de La 1. Corazón, presentat per Anne Igartiburu de dilluns a divendres, té una mitjana d’un 5,1% i 499.000 espectador­s. El cap de setmana puja a un 7,1% amb 685.000 espectador­s, i en aquest cas TVE sí que mantindrà aquesta edició a la graella.

‘Viva la vida’, de Telecinco, no s’emetrà a l’agost per primer cop i hi ha dubtes sobre si continuarà

També a Telecinco s’acosten canvis després que aquesta temporada hagi perdut el lideratge. Als continus rumors sobre el futur de Sálvame ara s’hi afegeix la incògnita de Viva la vida, presentat per Emma García. Per primera vegada, no s’emetrà a l’agost i tancarà temporada el 24 de juliol, cosa que ha disparat les alarmes sobre la seva continuïta­t al setembre. Les últimes dades d’audiència no acompanyen: l’últim diumenge va tenir un 9,7% de quota de pantalla, amb només un milió d’espectador­s. Mediaset també ha decidit cancel·lar l’històric Deportes Cuatro del seu segon canal. ●

 ?? TV3 ?? Cristina Puig, presentado­ra de Preguntes freqüents (FAQS)
TV3 Cristina Puig, presentado­ra de Preguntes freqüents (FAQS)
 ?? RTVE ?? Ana Ibáñez i Ángel Pons, les cares visibles d’España directo
RTVE Ana Ibáñez i Ángel Pons, les cares visibles d’España directo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain