La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘No Marc, no party’

Per Àlex Márquez, el Mundial sense el seu germà “perd espectacle, com l’F-1 sense Verstappen”

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Els telèfons treuen fum en el cercle de confiança de Marc Márquez. Emilio Alzamora, el mànager i mentor del pilot de Cervera, interromp la seva conversa. A la pantalla del mòbil li apareix “Trucant Marc Márquez” per WhatsApp des de Rochester, Estats Units. Els nervis afloren poques hores abans d’operar-se a la clínica Mayo, per quarta vegada del malmès húmer dret.

–El que importa és el present, en Marc és en bones mans. Els terminis seran els que hagin de ser, no hi ha pressa... És humà –intenta tranquil·litzar Alzamora davant el que s’acosta: un altre “període llarg” sense Márquez en el Mundial. Sense data de tornada. És el tercer campionat consecutiu que se li frustra per lesions.

–Té molt de mèrit el que està fent en Marc, potser altres en la seva situació ja ho haurien deixat córrer, amb tot el que ha aconseguit i amb la seva edat... –intervé un històric com Sito Pons, verbalitza­nt el que molts pensen. Tot i que no coneixen la passió de Márquez per competir, per tornar a guanyar i passar-s’ho bé.

–En Marc no pensa retirar-se. El que més em sobta d’ell és la capacitat de superació que té, no tira mai la tovallola –diu Alzamora, una de les persones que coneixen més bé el 93. L’altra és el seu germà Àlex, a qui la caravana on viu durant el Gran Premi se li està fent molt gran. Només ell sap el que ha passat en Marc.

–En alguns moments l’he vist molt tocat anímicamen­t, sobretot amb les dues lesions de la vista, l’any passat, quan va passar tants mesos sense saber si s’arreglaria o si podria tornar a competir. Després de Mandalika (la cursa d’Indonèsia), també. Però aquesta última vegada és la que he hagut de dir-li menys; ara estava content, el que més l’ha tranquil·litzat és saber que el seu problema del braç tenia solució, que el doctor li digués que l’hi podien arreglar –explica Àlex Márquez en conversa amb aquest diari.

Com Alzamora, l’Àlex considera que “l’actitud d’en Marc és exemplar”. “Començar la temporada, donar-te una oportunita­t, sabent que tenia molts dolors des de l’any passat, fer el pas d’anar a Madrid per canviar el mètode... la seva actitud és impression­ant: no s’ha donat mai per vençut, no ha atribuït mai els problemes a la seva limitació física. I s’ha demostrat que amb aquests dolors i limitacion­s no podia continuar pilotant. No ho passava bé, estava patint”.

En la seva absència, el galliner continua esverat, sense un referent. I, segons l’Àlex, sense la sal i el pebre que hi posava el 93.

–El campionat, sense ell, perd xou, perd espectacle, perd algú que ho donava tot, que enganxa la gent. És com Verstappen a l’F-1, que dona aquell al·licient extra a les curses, amb avançament­s, amb salvades, de tot una mica... –comenta l’Àlex.

–Sí, des que es va lesionar el juliol del 2020 ha faltat un dominador. Hi falta una referència clara com era en Marc, i com ho eren Lorenzo i Pedrosa fa uns anys. A això s’hi ha unit un canvi molt gran a MotoGP, amb molts pilots joves. Per això el campionat està alterat fins que tot es recol·loqui.

O fins que hi torni Marc Márquez, o un altre Marc.

“El que més em sobta d’ell és la capacitat de superació, mai no tira la tovallola”, diu Emilio Alzamora

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Marc Márquez firmant una pilota en un dels GP de Catalunya al Circuit de Barcelona-Catalunya
ÀLEX GARCIA Marc Márquez firmant una pilota en un dels GP de Catalunya al Circuit de Barcelona-Catalunya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain