La Vanguardia (Català-1ª edició)

Immobles tecnològic­s

Tech Barcelona s’alia amb Núñez i Navarro per promoure ‘hubs’ d’innovació i dedicaran el primer a salut digital

- OSA SA VADO

Tech Barcelona s’aliarà amb el grup immobiliar­i Núñez i Navarro (NiN) per llançar nous centres d’innovació a Barcelona, va explicar Miguel Vicente, president de Tech Barcelona, a la presentaci­ó del Pier 07 que promouen conjuntame­nt a la Via Laietana, 26 de Barcelona. “Compartim la mateixa visió de ciutat –va assenyalar Vicente–. El mateix interès per recuperar espais estratègic­s a Barcelona i convertir-los en vectors que impulsin la transforma­ció digital que necessita la ciutat”.

Miquel Martí, director general de l’associació, va assenyalar que més enllà del Pier 07, on s’ubicarà el hub de salut i ciències de la vida de l’Urban Tech Campus, l’aliança amb la immobiliàr­ia no es traduirà en projectes immediats, sinó que té un horitzó de llarg termini.

Tech Barcelona és una associació sense ànim de lucre que representa unes 1.200 empreses i que actua com a content curator o gestor de l’espai, en què els llogaters i usuaris paguen al propietari de l’immoble, que en el Pier 07 serà NiN, com en el Pier 01 és una societat concession­ària del port de Barcelona i en el Pier 03, un propietari familiar.

NiN ha invertit 7 milions d’euros en la transforma­ció de l’edifici, construït als anys trenta, que permetrà que obtingui les certificac­ions Leed, Well i Wired, per sostenibil­itat, benestar per als seus ocupants i connectivi­tat. La reforma acabarà al setembre, de manera que el Pier 07 serà operatiu a finals d’any.

Miquel Martí va explicar que els canvis socials que ha portat la pandèmia impulsen encara més el concepte dels Pier de Tech Barcelona. “Ara és més important encara la ubicació de les oficines, la qualitat de l’edifici i el tipus de companyies amb qui es comparteix­en els espais per a les empreses que volen atreure talent”, va assenyalar. La companyia especialit­zarà els seus espais “per sectors i no per tecnologie­s”, va explicar Miguel Vicente. “La clau és que els millors profession­als volen estar amb altres que fan el mateix i que, com ells, també aspiren a canviar el món”, va afegir.

L’immoble de Via Laietana 26, que va ser seu de la Conselleri­a de Polítiques Digitals de la Generalita­t, té 6.000 m2 de superfície i allotjarà oficines per a unes 500 persones i espais per a esdevenime­nts i conferènci­es. “Volem crear un espai de connectivi­tat. Crear comunitat. I que hi hagi un mix d’usuaris, des d’empreses emergents, grans i petites, fins a grans farmacèuti­ques i inversors”, va explicar Vicente. El grup ja hi té prellogat un 20% de l’espai. La firma preveu tenir també acords de col·laboració amb grans hospitals com Bellvitge i elVall d’Hebron. “És aquesta barreja la que crea riquesa, i la que va fer que el Pier 01 fos triat per Forbes com un dels millors hubs d’innovació del món”, va afegir Vicente. ●

La promotora inverteix 7 milions a rehabilita­r l’edifici que allotjarà el Pier 07, a Via Laietana, 26

 ?? LV ?? Miquel Martí i Miguel Vicente, màxims directius de Tech Barcelona, a l’edifici de Via Laietana
LV Miquel Martí i Miguel Vicente, màxims directius de Tech Barcelona, a l’edifici de Via Laietana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain