La Vanguardia (Català-1ª edició)

El sospitós del cas mor per covid

-

Dmitri Kovtun, un dels principals sospitosos darrere l’enveriname­nt i mort d’Aleksandr Litvinenko, ha mort de covid en un hospital de Moscou, segons va anunciar ahir l’agència oficial russa TASS. Un altre dels sospitosos, Andrei Lugovoi, també va escriure a les xarxes socials que el seu “fidel amic” havia mort. Una investigac­ió duta a terme pel Regne Unit va concloure que tant Lugovoi com Kovtun, antics oficials del KGB, van enverinar deliberada­ment Litvinenko llançant poloni-210, una substància altament nociva, al seu te. El Tribunal Europeu dels Drets Humans va sentenciar l’any passat que Rússia va ser responsabl­e de l’assassinat. El Kremlin sempre es va negar a extradir-los.

Els governs d’Occident no han de negociar amb Putin. Deixeu de parlar d’això. No funcionarà. Putin no confia en ningú i no es pot confiar en ell. Si li dones la idea que vols una solució negociada ho interpreta­rà com a debilitat, res més. Signarà un acord i el trairà, i tornarà a la càrrega amb una altra agressió militar. No penseu en això! Els instrument­s per salvar el món, per salvar Ucraïna, són dos: armar Ucraïna i aïllar Rússia.

I allò que molta gent proposa sobre la necessitat de donar una sortida digna a Putin, d’ajudar-lo a salvar la cara...?

Ridícul! No necessita sortida digna perquè ell s’inventa la seva pròpia realitat. I pel que fa a salvar la cara, no té cara. És del tot cínic i amoral. M’enfado molt amb gent com Macron, que insisteix en la idea que es pot dialogar amb Putin. No els escoltem. No hi entenen. Tenen informació dels seus serveis d’intel·ligència,

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain