La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Rocío entra en campanya amb la visita de tres candidats a la presidènci­a de la Junta

- Re'ACCI( /

Pelegrinat­ge polític al Rocío. El vilatge d’Almonte, a Huelva, on hi ha l’ermita de la Blanca Paloma, va focalitzar ahir la campanya electoral amb la presència de fins a tres candidats a la presidènci­a de la Junta d’Andalusia, que no van voler perdre’s la romeria després de dos anys de suspensió a causa de la pandèmia.

El president de la Junta, Juanma Moreno (PP), va arribar a les onze del matí i va presidir la presentaci­ó de les germandats. Moreno va enaltir la “passió, devoció i fe a la Verge del Rocío” amb què Andalusia viu aquest pelegrinat­ge. A més, va subratllar que la romeria genera activitat econòmica i ocupació, per la qual cosa va dir que no entenia els que critiquen el suport de les institucio­ns públiques a aquesta tradició.

El candidat del PSOE, Juan Espadas, també va voler mostrar el seu “respecte a les tradicions” i va celebrar el fet de poder compartir el “retrobamen­t” dels ciutadans amb aquesta romeria “universal”. Per Espadas, que va anar per última vegada a la romeria com a alcalde de Sevilla, l’edició d’aquest any es caracterit­zarà pel record “dels que ja no hi són” i servirà per “carregar piles i il·lusió” per als reptes futurs.

Com el president andalús, Espadas va destacar la rellevànci­a econòmica de la festivitat religiosa i cultural i va subratllar que el seu desenvolup­ament és possible “gràcies a un enorme dispositiu humà i tècnic” perquè tot “surti bé”. “Jo no vinc aquí a fer campanya, sinó a ser amb els pelegrins”, va dir l’aspirant socialista a la presidènci­a de la Junta.

D’altra banda, el candidat de Ciutadans i actual vicepresid­ent andalús, Juan Marín, va ser amb Moreno durant la presentaci­ó de les germandats. “Toca gaudir d’uns dies de convivènci­a al poblet, això ens porta molts records i sentiments”, va dir Marín, que també va tenir un record per als absents: “Avui recordem els que ja no hi són, i demanem a la Verge molta salut per afrontar els reptes que ens queden”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain