La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona repeteix platja per a gossos aquest estiu

L’Ajuntament crea un nou accés directe i informarà del nivell d’ocupació de l’espai com a la resta de platges

- GERARD GUERRERO

Amb la calor abrusadora d’aquests dies, el mar esdevé una opció irresistib­le per refrescar-se a la capital. El tràngol de deixar el gos a casa ja no l’han de patir els qui viuen a Barcelona. La platja de Llevant repeteix aquest any el seu espai habilitat per als gossos, obert des del cap de setmana passat i fins a l’11 de setembre. Com a principals novetats s’ha creat un nou accés directe a la zona i es podrà consultar el grau d’ocupació a través d’internet.

La fal·lera per tornar a remullarse i jugar a la sorra es van notar dissabte i diumenge, amb 382 gossos visitants. La temporada anterior van fer servir l’espai un total de 14.218 mascotes, un 21% més dels que el van visitar el 2020, però 4.000 menys que el 2019, abans de la pandèmia. A causa de les restriccio­ns sanitàries, els 1.200 metres quadrats habilitats van mantenir un aforament limitat a 60 animals i 141 persones. Aquest estiu es permetrà l’entrada de fins a 100 gossos. “Aquest lloc era un espai molt desitjat per la ciutat; per això, des que va obrir el 2016, la gent repeteix cada any”, explica Anna Ortonoves, cap del departamen­t de Gestió i Protecció dels Animals.

La platja de gossos incorpora algunes novetats aquest any, com l’estrena d’un accés directe des del passeig de la platja de Llevant, exclusiu per als que hi vagin amb mascota, a fi d’evitar trobar-se amb altres persones sense animals. A més, aquest estiu la informació sobre el grau d’ocupació de l’espai es podrà consultar al web de banys i platges de l’Ajuntament. Seguint el mateix sistema aplicat a la resta de platges de la ciutat, aquest lloc també tindrà un semàfor per indicar el grau d’ocupació. D’aquesta manera, els usuaris podran saber amb temps el grau de disponibil­itat.

A l’entrada de la zona per a gossos es mantenen els informador­s ambientals des de dos quarts d’onze del matí fins a dos quarts de vuit del vespre. A més d’explicar com funciona, faran el control de xip als animals com a requisit per poder-hi accedir. “La nostra presència ha de complement­ar el servei ajudant i assessoran­t els usuaris en la cura de les seves mascotes”, indica un informador del Servei de Platges. Tot el mobiliari està adaptat per als gossos i disposen d’una dutxa i una font per beure. “Vinc a aquesta platja des de fa cinc anys perquè és un espai ideal per als gossos”, diu la Sonia, acompanyad­a d’en Buddy, un terrier Jack Russell que frisa per ficar-se a l’aigua.

La procedènci­a dels usuaris de l’última temporada va ser majoritàri­ament del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim, seguit del Besòs i el Maresme, el Poblenou i la Vila Olímpica. Un 30 % dels gossos que s’hi van acostar venien de fora de Barcelona. I els més addictes a l’aigua, un 34%, va fer servir aquest enclavamen­t més d’una vegada per setmana.

Com l’any passat, el Consistori mantindrà el servei de neteja manual al matí i a la tarda a la platja, les passarel·les de fusta, l’espigó i la zona d’accés i també a l’aparcament. Aquesta acció es combinarà amb una neteja mecànica amb tractor, durant la nit, a una profundita­t de vuit centímetre­s per contribuir a un airejament més complet de la sorra, i a trenta centímetre­s de profundita­t quan els controls analítics de l’Agència de Salut Pública de Barcelona ho determinin. ●

L’any passat van visitar la platja 14.218 gossos, un 21 % més que el 2020, però menys que abans de la pandèmia

 ?? I Oee relSCo ?? Uns quants gossos jugant a la zona que tenen habilitada a la platja de Llevant
I Oee relSCo Uns quants gossos jugant a la zona que tenen habilitada a la platja de Llevant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain