La Vanguardia (Català-1ª edició)

Llum en el camí sinodal

- Joan Josep Omella Cardenal arquebisbe de Barcelona

sinodal”, com a preparació del Sínode dels bisbes que se celebrarà l’octubre del 2023. Aquest itinerari es fa en tres anys i en tres etapes: la diocesana, la continenta­l i la universal.

Ara som a la fase diocesana, que a

Barcelona va culminar el 29 de maig en una jornada celebrada al col·legi Maristes-La Immaculada.

El terme “sinodalita­t” vol dir “caminar junts”. L’any 2021, a l’homilia de la missa d’obertura del camí que estem fent en el si de l’Església, el papa Francesc centrava l’atenció en tres verbs: trobar, escoltar, discernir. Això és el que volem fer i no només ara, sinó que volem que sigui una manera de treballar permanent en les nostres comunitats. És un camí de renovació per escoltar el que l’Esperit Sant diu a les esglésies.

Estem, doncs, cridats a fer un exercici de discernime­nt. El discernime­nt és el cinquè objectiu fonamental del nostre Pla Pastoral Diocesà que estem treballant aquest curs.

Per arribar-hi ens “cal tenir una orella ben fina per saber escoltar l’Esperit, i un cor ben disposat per acomplir el que ens diu”.

Per fer el que ens diu l’Esperit Sant, “no serveixen ni les propostes místiques sense un fort compromís social i missioner ni els discursos i praxis socials o pastorals sense una espiritual­itat que transformi els cors” (Evangelii Gaudium 262).

Se’ns demana viure una “mística dels ulls oberts”.

Benvolguts germans i germanes, si volem fer el “camí sinodal”, ens cal,

Trobar, escoltar, discernir; això és el que volem fer i no només ara

sobretot, pregar a l’Esperit Sant. Pot ser amb la pregària que ens proposa el Sant Pare i que demana, entre altres coses: “Ensenya’ns el camí, mostra’ns com arribar a la meta, impedeix que perdem el rumb com a persones dèbils i pecadores, no permetis que la ignorància ens porti per falsos camins”.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain