La Vanguardia (Català-1ª edició)

Àlex Márquez cau i el seu germà torna avui dels EUA

-

Mentre Marc Márquez ■ ultima la tornada a Madrid, prevista per avui, després de l’operació de l’húmer dret, el seu germà Àlex no passa per un bon moment. El pilot del LCR Honda va tenir una duríssima caiguda en l’últim assaig, que li va impedir de participar a la classifica­ció. “Tinc cops per tot arreu, una dent trencada, però cap os trencat; per sort he pogut sortir caminant”, deia Àlex Márquez, que espera córrer avui.

1 Dennis Foggia (Honda) 2 Deniz Öncü (KTM) 3 Izan Guevara (Gas Gas) 4 Lorenzo Fellon (Honda) 5 Ryusei Yamanaka (KTM) 7 Sergio García (Gas Gas) !" #$ %& '() $& (8 )% 21) 1 Sergio García (ESP) 2 Izan Guevara (ESP) 3 Jaume Masià (ESP) 4 Dennis Foggia (ITA) 5 Ayumu Sasaki (JAP) 9 Carlos Tatay (ESP)

Quartararo pel seu bon ritme.

Segon al Mundial a 8 punts de Quartararo (a qui podria arrabassar el liderat), Espargaró sortirà per segona vegada aquest curs des de la pole. L’altra va ser a l’Argentina, a l’abril, i hi va guanyar; va ser el seu primer triomf a MotoGP. “Aquest cap de setmana és diferent”, frena la comparació. “Aquí estem patint molt, quan no hi ha adherència és molt difícil anar ràpid, entendre on és el límit és complicat, i si bé sortir de la pole ajuda, no serà gens fàcil”, diu Espargaró.

A més, si revisa l’estadístic­a de Montmeló, la posició preferent no és sinònim d’èxit: només tres vegades va guanyar el poleman, Rossi el 2006 i Lorenzo el 2010 i el 2018. De manera que el vallesà tampoc no faria escarafall­s a un podi, seria el cinquè de consecutiu. Només Márquez i Dovizioso han enllaçat tantes curses al calaix. Seria històric per a ell.

Si té a l’abast el triomf, s’hi llançarà de cap. “Si guanyo seria brutal, l’hòstia... No em busqueu dilluns al test”, anunciava. Ho estarà celebrant amb els bessons Max i Mia, i la Laura, la seva dona. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain