La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nova ruta aèria entre Barcelona i les Açores

-

Les seves ganes de progressar no es van parar i se’n va anar encara més a l’est, cap al Japó. “Vaig entendre que un estil de gestió tradiciona­l no hi funcionari­a. Primer havia d’aprendre dels japonesos, del seu ritme i de la seva mentalitat. Per exemple, vaig descobrir que no és veritat que són resistents als canvis. I aquest procés d’aprenentat­ge al final et fa molt humil”, recorda.

De fet, certa filosofia asiàtica també es percep en la idea de l’actual conseller delegat de Microsoft, l’indi Satya Nadella. “Sempre ens diu que cal generar energia i entusiasme, que la nostra feina ha d’aconseguir eliminar algun obstacle i que hem de ser clars en la comunicaci­ó”. També cita el credo del president Brad Smith als seus empleats: “Si vols ser modern, ves-te’n a una altra companyia. Si vols que els altres siguin moders, treballa amb nosaltres”.

Finalment, fa onze mesos, l’Alberto va tornar a Madrid per presidir la divisió espanyola. L’animaven les ganes de tornar al seu país, de contribuir als desafiamen­ts: formar en tecnologia, contribuir a reduir l’atur. Acaba de reunir-se amb Pedro Sánchez per presentar les seves inversions. “Un 65% del PIB espanyol serà digitalitz­at d’aquí un any”, assegura.

Ferm defensor de la intel·ligència artificial, Alberto Granados creu que la tecnologia disponible ja la tenim. “Ara només hem de buscar els problemes perquè els vagi solucionan­t”.

La seva família l’ha seguit durant el seu periple al llarg d’aquests anys. “És veritat que per als meus fills van ser molts canvis, però van tenir l’oportunita­t de fer amics diferents. És una experiènci­a enriquidor­a. Quan tornava a casa i es muntaven festes, allò se semblava l’ONU”, recorda.

Alberto Granados conrea des de petit la passió pel dibuix i els còmics. Explica que encara pinta i fa caricature­s durant el temps lliure, i que fins i tot hi ha companys que, sorpresos després de veure’s retratats, li demanen si els esbossos estan en venda. També és un gran fanàtic de Tintín, de qui aprecia els guions essencials i la qualitat gràfica. Ironies de la vida, perquè Alberto Granados de lector apassionat ha acabat sent el protagonis­ta de les seves mateixes aventures. ●

El despatx d’advocats Pé■ rez-Llorca ha inclòs el creixement a Catalunya com una de les prioritats del nou pla estratègic per als pròxims anys. Gerard Serra, soci director a Barcelona, va dir en un acte de commemorac­ió dels 25 anys del bufet a Barcelona que “l’objectiu és aprofundir en el multiserve­i, créixer orgànicame­nt i incorporar també bons profession­als i equips”.

L’aeroport de Barcelona ■ ha obert una nova ruta a Ponta Delgada, una de les capitals de l’arxipèlag portuguès de les Açores. Operada per l’aerolínia SATA Açores Airlines, unirà les dues destinacio­ns els dimecres i divendres amb un Airbus 321 amb capacitat per a 186 passatgers. La previsió per al 2023 és oferir un vol extra els diumenges. El Prat continua sumant així destinacio­ns transconti­nentals. / Redacció

El despatx d’advocats redobla l’aposta per Catalunya

L’organisme preveu que l’Euribor pujarà del 0,45% a l’1,5%

L’economista i director ge■ neral de l’Institut d’Estudis Financers (IEF), Josep Soler, preveu que “es veurà una pujada de l’Euribor”, que actualment està al voltant d’un 0,45%, fins a un 1,5% d’aquí a finals d’any. En una entrevista ahir al canal 3/24, Soler va dir que la inflació i també l’increment de l’Euribor impliquen “una doble pèrdua del poder adquisitiu” per a la població. / EP

 ?? Gusi BÉj r ??
Gusi BÉj r

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain