La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un incendi deixa 50 morts i 200 ferits en un dipòsit de contenidor­s a Bangla Desh

- DACCA

Incendi devastador en un dipòsit de contenidor­s a prop del port marítim més gran de Bangla Desh amb un balanç tràgic: almenys una cinquanten­a de morts i més de 200 ferits. L’incendi i posteriors explosions van passar a la zona de Sitakunda, a la ciutat sudorienta­l de Chittagong, on els bombers lluitaven ahir amb moltes dificultat­s contra les flames. Desenes de ferits van ser traslladat­s d’urgència a hospitals locals i de la capital, Dacca, segons va informar a Efe el cap de salut de Chittagong, Elias Chowdhury. Entre els almenys 50 morts hi havia set bombers, sorpresos per les contínues explosions. Les flames es van originar després de l’explosió al servei de contenidor­s de l’empresa BM, de titularita­t bengalina i neerlandes­a. Bangla Desh és un país amb poques mesures de seguretat i on sol haver un gran nombre de víctimes.

“No estem segurs de com va començar, va poder deure’s a un acte de sabotatge”, va explicar el director de la companyia, Muzibur Rahman, que va afegir que a dins del dipòsit hi havia uns 250 treballado­rs en el moment de l’explosió. Alguns contenidor­s contenien productes químics “molt inflamable­s” com ara peròxid d’hidrogen. La deflagraci­ó va trencar finestres d’edificis i mesquites de la zona.

“La magnitud de l’explosió no és menys que la que vam veure a Beirut, al Líban, fa uns anys”, va alertar el portaveu dels bombers. Les autoritats van confirmar que les famílies de les víctimes rebran una indemnitza­ció de 50.000 taka (uns 520 euros), i els ferits, 20.000 (210). ●

 ?? Aèg ?? En el moment de l’explosió hi havia 250 treballado­rs a la terminal
Aèg En el moment de l’explosió hi havia 250 treballado­rs a la terminal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain