La Vanguardia (Català-1ª edició)

Esquerra demana a Junts que “no s’equivoqui d’adversaris”

- REDACCIÓ I AGÈNCIES

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va instar ahir JxCat, partit que va definir com a “dreta catalana”, a “no equivocar-se d’adversari” i deixar d’“atacar” els seus companys de viatge independen­tistes.

En una visita a Sant Vicenç de Castellet, Vilalta va referir-se al congrés de Junts celebrat dissabte, en què els seus màxims dirigents van marcar perfil netament independen­tista i van procurar distanciar-se de la via dialogada que defensa ERC.

Després d’expressar el “màxim respecte als processos interns” de Junts, Vilalta va mostrar el seu “desig” que aquest congrés serveixi per “ordenar aquest espai de la dreta catalana, de la dreta independen­tista”, per convertir-la en una organitzac­ió “estable, fiable, lleial al Govern”.

Visiblemen­t molesta per les crítiques dels líders de JxCat cap a ERC, va demanar a “la nova direcció que no s’equivoqui d’adversaris” i que aposti per l’“estabilita­t i la lleialtat al Govern, per servir més bé la ciutadania”.

Els adversaris de l’independen­tisme “són aquells que ens espien, que ens reprimeixe­n, que no compleixen amb els compromiso­s de progrés i benestar executant tots els pressupost­os que s’han pactat prèviament. Aquests són els adversaris, no pas els companys de viatge amb qui compartim objectiu i part del camí”, va advertir.

Davant els retrets de JxCat cap a la taula de diàleg amb l’Estat, Vilalta va reivindica­r que la negociació és “la principal via” per resoldre conflictes polítics i va puntualitz­ar que qui de moment “no ha complert és el Govern de l’Estat”.

Vilalta va reclamar una “unitat estratègic­a de l’independen­tisme” perquè, “en lloc de criticar-nos mútuament i que alguns s’equivoquin d’adversari i només ataquin ERC”, hi pugui haver un “front comú” per forçar l’Estat a “complir els compromiso­s”. D’altra banda, va reivindica­r la lluita del seu partit “contra la corrupció i les males praxis”. “Encara hi ha casos en el marc d’aquella sociovergè­ncia que durant massa anys ha existit a Catalunya”. ●

Vilalta, molesta per les crítiques de Puigdemont contra ERC, va reclamar “estabilita­t i lleialtat”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain