La Vanguardia (Català-1ª edició)

Desmantell­at un laboratori de llaminadur­es de marihuana

La Guàrdia Civil ha desarticul­at a Coma-ruga el laboratori on es preparaven i s’envasaven

- REDACCIÓ

La denúncia del familiar d’un consumidor addicte a certes llaminadur­es va activar la investigac­ió de la Guàrdia Civil. Va resultar que les gominoles en qüestió contenien THC, la substància activa del cànnabis, per tant, creaven una gran addicció. Els agents han pogut desarticul­ar el laboratori que es dedicava a elaborar-les, on van intervenir 12 quilos de marihuana i més de 200 gominoles ja preparades per distribuir-les i també n’han detingut el presumpte elaborador.

Com que les venien totalment precintade­s i sense detallar-ne la composició, la investigac­ió de la Guàrdia Civil –batejada com a operació Jesis– es va centrar a localitzar l’origen de les gominoles. Seguint el rastre de les addictives llaminadur­es, van arribar fins a la població de Comaruga, al Vendrell, on els agents van localitzar alguns d’aquests productes i van comprovar que les gominoles donaven positiu a substàncie­s cannàbique­s. Els investigad­ors van localitzar el xalet des d’on s’estaven distribuin­t i el van escorcolla­r. Va ser allà on van trobar una plantació de marihuana amb 74 plantes en ple desenvolup­ament, gairebé dotze quilos de marihuana ja recollida i preparada per al seu processame­nt i 247 gominoles preparades per a la venda, així com bolets al·lucinògens i un obrador amb tot el material necessari per elaborar les llaminadur­es.

El presumpte autor dels fets va ser detingut per un delicte contra la salut pública i s’està investigan­t la seva parella. En un comunicat, la Guàrdia Civil va informar ahir del risc de consumir aquestes llaminadur­es, “que es poden fer passar per gominoles reals, ja que és pràcticame­nt impossible distingir-les i de les quals desconeixe­m els efectes després d’ingerir-les”. ●

La denúncia del familiar d’un consumidor addicte a aquestes gominoles va originar la investigac­ió

 ?? GUÀRDIA CIVIL ?? Les llaminadur­es es venien totalment precintade­s
GUÀRDIA CIVIL Les llaminadur­es es venien totalment precintade­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain