La Vanguardia (Català-1ª edició)

Emmy Rossum busca un altre camí als premis després de ‘Shameless’

L’actriu estrena ‘Angelyne’, de què també és productora executiva

- GABRIEL LERMAN

Cap al 2005 es va convertir en la gran sorpresa de Hollywood quan amb només 19 anys va enlluernar fans i crítics per igual amb la seva precisa interpreta­ció d’una jove ingènua a El fantasma de l’òpera, d’Andrew Lloyd Weber, l’ambiciosa adaptació al cinema del musical de Broadway que va dirigir Joel Schumacher i per la qual va obtenir una nominació al Globus d’Or com a millor actriu de comèdia o musical. Qui de petita somiava amb una carrera com a cantant lírica, i que fins i tot va arribar a cantar amb Plácido Domingo i Luciano Pavarotti amb el cor infantil de l’Òpera Metropolit­ana de Nova York, quan va obtenir el paper amb què somiaven moltes actrius de la seva edat ja era una veterana que havia començat la carrera cinematogr­àfica als 13 anys.

Aquest èxit li va obrir portes per a altres papers en el cinema que no van tenir la mateixa sort, però també va donar peu a una aventura com a cantant que no va obtenir els resultats esperats. Potser per això es va llançar decidida a obtenir el paper de Fiona a l’adaptació dels Estats Units de la sèrie britànica Shameless, que de la mà del geni televisiu John Wells ( Urgencias, El ala oeste de la Casa Blanca) es va convertir en la comèdia més vista del cable als Estats Units, de què va arribar a gravar 110 episodis.

Com a Fiona, Rossum va mostrar una faceta del tot diferent de la que havia ensenyat al cinema i en la música, i tot i que es va convertir en l’ànima de la sèrie, enamorant els fans d’arreu del món, no va aconseguir mai obtenir una nominació a l’Emmy o al Globus per aquest treball impecable. Això podria canviar amb Angelyne, la sèrie que va estrenar Peacock, la plataforma amb què l’NBC vol fer front a Netflix i Amazon als Estats Units i en què, a més d’encarnar el paper principal, és productora executiva juntament amb el seu marit, Sam Esmail, responsabl­e d’èxits televisius com Mr. Robot.

Allà s’intenta desvelar un dels grans misteris amb què han conviscut els habitants de Los Angeles, ja que durant els anys vuitanta i noranta a la ciutat es van arribar a veure fins a 200 grans cartells en què apareixia una ignota dona rossa d’ampli escot i ulleres fosques que sempre posava provocativ­ament vestida de rosa.

Amb el nom d’Angelyne en una tipografia enorme i un número de telèfon en lletres més petites, els cartells no explicaven què es promociona­va. Tot i que va aparèixer fugaçment en algunes pel·lícules, no es va saber mai si era actriu, cantant o model, però de tant en tant se la veia conduint la seva Corvette rosada per la part més elegant de Sunset Blvd.

Basant-se en l’article de The Hollywood Reporter que el 2007 va revelar que Angelyne era Renee Tamy Goldberg, la filla de dos superviven­ts de l’Holocaust, la sèrie mira de treure l’en

Shameless

trellat del misteri amb Rossum explicant la seva història des dels seus inicis juvenils en una banda de rock als anys setanta fins al seu present als 71 anys, per la qual cosa molt sovint l’actriu apareix amb tantes pròtesis i maquillatg­e que és virtualmen­t irreconeix­ible. El procés per mimetitzar-se amb el personatge certament no va ser fàcil, i per a algunes escenes Rossum es va haver de sotmetre a sessions d’onze hores i mitja, que després es van poder reduir a set.

Ja abans que la sèrie es comencés a gravar, Rossum va voler demostrar als executius de l’NBC Universal què era capaç de fer. Un dia en què estava prevista una important reunió amb ells va avisar a l’últim moment que no hi podria arribar. Com la mateixa Angelyne, va participar inicialmen­t com a productora executiva fins que es va distanciar del projecte, i quan van veure arribar una dona rossa vestida de manera espaterran­t van pensar que era ella. Tot i això, uns minuts després l’Emmy va confessar que així era com se la veuria a la pantalla i els deixaria bocabadats. ●

La sèrie revela qui era la dona rossa d’ulleres fosques d’uns anuncis provocatiu­s dels vuitanta

 ?? MARIO ANZUONI / REUTER ?? Emmy Rossum ha aconseguit una gran popularita­t gràcies a
MARIO ANZUONI / REUTER Emmy Rossum ha aconseguit una gran popularita­t gràcies a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain