La Vanguardia (Català-1ª edició)

Estable i calor moderada

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7

Els fronts atlàntics productors d’explosives tempestes i violentes pedregades continuen desfilant cap a França amb forts impactes. A la Península seguim com espectador­s de la pirotècnia atmosfèric­a, protegits per un escut anticiclòn­ic que només fluixeja per Galícia i Astúries. Aquest cinturó d’altes pressions s’ha instal·lat prematuram­ent a casa nostra, avançant l’arribada de l’estiu i tancant l’aixeta de les tempestes primaveral­s. No és bona notícia, ja que arrossegue­m una sequera intensa, els boscos estan eixuts i el risc d’incendis serà elevat aquest estiu.

Assolellat a l’espera de capes de núvols

CATALUNYA.

Meteoròleg

prims a la tarda avançant d’oest a est. També núvols baixos o boirines al Delta de l’Ebre. Calor moderada i xafogor a la costa. Demà un front desgastat deixarà el cel variable amb possibles ruixats al nord-est i algun tro local. La calor ens donarà un respir de 48h fins al dijous, quan l’anticicló pujarà amb força i la temperatur­a augmentarà.

Més xàfecs a França i països atlàntics, cada dia amb fronts passatgers i tempestes. Termòmetre­s desinflant-se a Itàlia. Avui i demà a Galícia i Astúries, nuvolosita­t abundant amb ruixats dispersos i ambient suau. Més sol que núvols i calor estiuenca a la resta.

ESPANYA I EUROPA.

Ahir se celebrava el seu dia mundial. Que no es quedi en discursos i celebracio­ns. Un exemple a seguir és Costa Rica, augmenta la seva superfície forestal i el 98 % de l’electricit­at prové d’energies renovables. El 2035 tindran una “petjada de carboni” com la del 1940.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain