La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Girona fa el miracle a Eibar i es jugarà l’ascens amb el Tenerife

Triomf gironí amb gols de Borja García i Stuani

-

dijous el partit d’anada jugat a Montilivi contra un Eibar clarament superior (0-1), els gironins van aconseguir el miracle guanyant 0-2 a Ipurua, gràcies als gols de Borja García a l’inici del partit i de Cristhian Stuani al començamen­t de la pròrroga.

Conscients de la dificultat de l’empresa, ja que els de Míchel estaven obligats a guanyar almenys de dos gols de diferència per classifica­r-se, els catalans es van trobar amb el 0-1 tot just començar que igualava l’eliminatòr­ia. Borja García, que havia estat baixa a l’anada per problemes físics, va engaltar una volea des de fora l’àrea que va permetre als gironins creure, encara més, en la remuntada. Malgrat aquest gol tan matiner, Míchel no va modificar els seus plans i l’equip va continuar jugant desacomple­xat, anant pel partit i pressionan­t el rival molt amunt, en part gràcies a la contínua mobilitat en atac de Nahuel Bustos, que va relegar el pichichi Stuani a la banqueta. Fruit d’això, l’Eibar es va trobar molt més incòmode que a l’anada i amb prou feines va poder acostar-se amb perill sobre la porteria gironina durant el primer temps. En els darrers instants, Borja es va ressentir de les molèsties i, a la represa, va haver de cedir el seu lloc al camp a Aleix Garcia. Malgrat aquest contratemp­s, el Girona va tornar a sortir millor i Arnau va estar a punt de fer el segon, a centrada de Valery.

Amb el pas dels minuts, l’Eibar va recuperar el control i el darrer quart d’hora, Juan Carlos es va convertir en el gran protagonis­ta salvant el Girona, primer amb una mà miraculosa després d’una gran rematada de cap de Blanco Leschuk i, més tard, rebutjant una pilota rebotada per la defensa gironina. Abans d’acabar, Stoichkvov encara va tenir temps per enviar un xut al travesser que hauria classifica­t l’Eibar i hauria impedit que l’eliminatòr­ia se n’anés a la pròrroga. I va ser a l’inici del temps extra quan Stuani, que havia sortit fresc al 75, va tornar a ser decisiu un cop més pel Girona marcant de cap el 0-2 definitiu, un gol concedit pel VAR i que els va donar la classifica­ció per la gran final contra el Tenerife. ●