La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Empresa Familiar demana més vols amb Madrid i amb França, GB i Portugal

- REDACCIÓ

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA), que va celebrar dijous passat la vintena edició del Fòrum de l’entitat, va sol·licitar més freqüència de vols entre l’aeroport de la Seu-Andorra i Madrid. El president de l’EFA, Francesc Mora, va insistir en la importànci­a d’ampliar les connexions amb la capital d’Espanya, així com amb altres destinacio­ns com Palma i “amb França, el Regne Unit i Portugal”. El Fòrum de l’EFA es va celebrar a l’Sport Hotel Village de Soldeu.

La trobada, que tenia com a objectiu avaluar els primers mesos de funcioname­nt de la infraestru­ctura aeroportuà­ria que connecta Andorra amb Espanya, va registrar un consens impor tant amb la idea d ’ampliar freqüèncie­s aèries. La línia d’Air Nostrum que uneix Andorra amb Madrid està funcionant a la perfecció. Juan Corral, director comercial d’Air Nostrum, va assenyalar que el resultat “és francament bo, amb xifres reeixides tant en la qualitat com en la regularita­t i la puntualita­t”. Per part seva, el ministre de Turisme i Telecomuni­cacions, Jordi Torres, va posar èmfasi en la importànci­a de “créixer en l’oferta de vols i explorar noves rutes que siguin estratègiq­ues per al país, com la de Palma, ja que cada hivern tenim molts esquiadors que venen de les illes Balears”.

En aquesta línia, el president de l’empresa The Route Hunters, Javier Suárez, va confirmar que la connexió amb Palma “seria rendible i molt interessan­t per al principat”, igual que està passant amb la connexió amb Madrid. Air Nostrum, la companyia encarregad­a dels vols des d’Andorra, compta en la seva oferta amb més de 80 destinacio­ns, cosa que la col·loca en una situació de gran experiènci­a per concebre l’objectiu de créixer amb noves rutes.

El Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana va acollir també una xerrada amb els directius de la multinacio­nal catalana Grifols, Víctor Grifols Deu i Albert Grifols Coma-Cros. Aquests membres de la cúpula de la farmacèuti­ca catalana van il·lustrar l’audiència amb l’experiènci­a de la companyia i la seva dedicació a assumptes clau com la recerca, la innovació, la tecnologia, la medicina i la ciència. Grifols ha registrat un creixement exponencia­l a tot el món, especialme­nt als Estats Units, i també a Andorra, on s’ha pressupost­at una inversió de 25 milions d’euros.

El nou centre de recerca que s’inaugurarà a Andorra tindrà un gran valor científic a nivell internacio­nal, segons va assenyalar Víctor Grifols. En l’exposició de Víctor Grifols es van abordar les dificultat­s que sovint sofreixen les empreses familiars per prendre determinad­es decisions “com ens va ocórrer a nosaltres quan vam decidir sortir a borsa”. Els Grifols van titular la seva xerrada Història d’una saga d’emprenedor­s i van posar en relleu que les empreses familiars han de ser emprenedor­es i estar compromese­s per desenvolup­ar la seva activitat amb èxit.

En l’acte de l’EFA hi va intervenir també el secretari d’Estat d’Assumptes Europeus, Landry Riba, que va explicar el moment en què es troben les negociacio­ns de l’acord d’associació amb la Unió Europea. En la seva opinió, “el text marc està acordat en un 85% del seu contingut, encara que no sig

A l’acte de l’EFA, el secretari d’Estat d’Assumptes Europeus, Landry Riba, va explicar que l’acord marc amb la UE està acordat “en un 85%”

nat”. Respecte als protocols i annexos, que afecten 25 matèries sensibles per a Andorra, com la lliure circulació de capitals, la seguretat social o la propietat intel·lectual, Riba va assenyalar que es necessitar­an arbitratge­s polítics o una negociació de durada més llarga.

L’objectiu d ’Andorra, segons Landry Riba, ha estat històricam­ent participar en el mercat interior de la Unió Europea. Per això, va destacar que “l’acord ha de permetre tenir un instrument per diversif icar l’economia del nostre país”. El futur acord també “ens permetrà incidir en el procés de creació de les normes a Brussel·les i ens donarà força per defensar la nostra posició en la taula de negociació”.

 ?? ?? El saló de l’Sport Hotel Village de Soldeu va acollir el Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA)
El saló de l’Sport Hotel Village de Soldeu va acollir el Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain