La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quinze ‘start-ups’ catalanes, finalistes del South Summit

La trobada d’innovació celebra aquesta setmana els deu anys

- PILA BL E / Efe

Ser finalista del South Summit, la principal trobada de la innovació a Espanya, ja és per si mateix un premi. Durant els deu anys que fa que se celebra aquest certamen, les companyies que aconseguei­xen aquesta qualificac­ió multipliqu­en per 5,4 vegades la seva facturació i per 2,6 l’ocupació generada.

Aquest és el prometedor futur que esperen trobar-se les quinze empreses catalanes que han aconseguit destacar entre les 3.000 candidates de 114 països d’aquesta edició del South Summit que se celebra a L@ N@ve de Madrid entre el 8 i el 10 de juny.

Brickbro, Citibeatsm, Classlife Education, ColorSensi­ng, Integra Therapeuti­cs, Last.app, Lifecole, Opticks Security, Nemuru, Nextmol, Pangea Aerospace, Parallel, Repscan Technology, Time is Brain i Vitaance estan entre les 100 finalistes que durant els pròxims dies lluitaran per conquerir els 1.600 inversors, dels quals un 25% són internacio­nals, i 200 fons d’inversió que aquest any arriben al South Summit amb la cartera d’inversió més inflada de la història d’aquest esdevenime­nt, gairebé 187.000 milions d’euros, un 33% més que l’any anterior.

La millor de les notícies per celebrar el desè aniversari d’una trobada que va començar, amb molts pronòstics en contra, en plena crisi del 2012. “Malgrat que aquella crisi va ser molt dura, vam voler apostar per un canvi de mentalitat necessari. Estàvem convençuts que era el moment d’apostar per unir forces per avançar innovant”, explica María Benjumea, fundadora del South Summit.

El 2012, pel llavors anomenat

Spain Startup van passar-hi 500 visitants i 70 inversors, dels quals només cinc eren internacio­nals. En aquesta edició s’esperen 32.000 visitants entre Madrid i Porto Alegre (Brasil), que serà la seva segona seu, i 8.000 emprenedor­s, a més dels 1.600 inversors.

“Durant aquesta dècada hem volgut potenciar l’atractiu per a inversors nacionals i internacio­nals en empreses innovadore­s de tots els sectors i convertir les grans corporacio­ns en part activa del sistema emprenedor, perquè el que funciona per avançar és la suma i la col·laboració”, assegura Benjumea amb el mateix entusiasme de fa deu anys.

La seva satisfacci­ó rau en els números. “Més de la meitat de la inversió en start-ups espanyoles ha recaigut aquesta dècada en finalistes de South Summit”, assegura. Entre elles hi ha alguns dels unicorns espanyols, com Cabify, finalista el 2014, que va aconseguir 457 milions d’euros; Glovo, que el 2016 va aconseguir­ne 1.600 milions; o Wallbox, que el 2017 va obtenir-ne 181 milions. ●

La multinacio­nal alema● nya del sector sanitari Hartmann escomet aquest any l’última fase del pla inversor que l’ha portat a destinar des del 2020 un total de 25 milions d’euros a la seva planta de Montornès del Vallès (Barcelona), una xifra rècord des que la companyia va adquirir el 2017 tot el negoci d’incontinèn­cia de Procter & Gamble a Espanya i Portugal. El director general de Hartmann a Espanya, Jordi Guinovart, explica que la inversió ha servit per “consolidar” aquesta fàbrica a Catalunya.

Més de la meitat de la inversió en ‘start-ups’ espanyoles aquesta dècada ha recaigut en finalistes del certamen

La multinacio­nal culmina aquest any una inversió de 25 milions a Montornès

 ?? . ?? Una de les edicions anteriors del South Summit
. Una de les edicions anteriors del South Summit
 ?? . ?? Fàbrica de Hartmann
. Fàbrica de Hartmann

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain