La Vanguardia (Català-1ª edició)

Washington i Seül responen a Pyongyang llançant vuit míssils

- SEÜL

En un lapse de deu minuts, Corea del Sud i els EUA van disparar ahir vuit míssils balístics de curt abast cap al mar del Japó com a resposta als vuit míssils que diumenge va llançar Corea del Nord. “El llançament combinat de míssils terra-terra entre Corea del Sud i els EUA va demostrar la capacitat i la posició per llançar atacs de precisió immediats sobre els orígens de provocacio­ns i les seves forces de comandamen­t i suport”, va indicar l’Estat Major Conjunt en un comunicat. L’exèrcit sudcoreà “condemna enèrgicame­nt la sèrie de provocacio­ns amb míssils balístics del Nord i l’insta seriosamen­t a aturar immediatam­ent els actes que eleven les tensions militars a la península i s’afegeixen a les preocupaci­ons de seguretat”, afegia la nota.

Sota el govern del conservado­r Yoon Suk-yeol des del 10 de maig, Corea del Sud advoca per endurir la posició davant el seu veí després de l’etapa més conciliado­ra del seu predecesso­r. L’acció coordinada de Seül i Washington arriba un dia després que Pyongyang disparés un nombre idèntic de míssils balístics de curt abast des de diverses localitzac­ions del seu territori, en una aparent mostra de múscul després d’unes maniobres navals dels aliats a prop de la península coreana. Durant aquests exercicis es va desplegar un portaavion­s de propulsió nuclear, cosa que no passava des de finals del 2017.

Corea del Nord ja ha fet, des de començamen­t d’any, un nombre rècord de 18 llançament­s de míssils. El 25 de maig el règim de Kim Jongun va disparar dos projectils de curt abast i un aparent míssil balístic interconti­nental després de més de quatre anys. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain