La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PP nega que hi hagi converses per salvar el pla anticrisi

- CARMEN DEL RIEGO Madrid

L’avenc entre el Govern espanyol i el PP és tan profund que ni tan sols es posen d’acord en si hi ha hagut contactes entre els uns i els altres per parlar del pla anticrisi que Pedro Sánchez vol prorrogar quan s’acabi la vigència de l’actual, a finals de juny, i que determinar­à si hi ha o no subvenció directa a la gasolina, entre altres qüestions.

Primer va ser la ministra Portaveu, Isabel Rodríguez, qui va assegurar en una entrevista a TVE que hi havia hagut contactes amb el PP, però que no s’havia pogut arribar a acords. Malgrat això, la portaveu de l’Executiu va assegurar que la mà està estesa i que intentaran pactar amb els populars, motiu pel qual va desafiar Núñez Feijóo a demostrar, si “efectivame­nt vol ser diferent de Casado”, que està disposat a arribar a aquests acords.

Unes hores després, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, negava en roda de premsa després del comitè de direcció que hi hagi hagut aquests contactes. “No hi ha hagut cap contacte del Govern central en relació amb la pròrroga del reial decret”, assegurava la número dos del PP, que acusava Sánchez de no complir amb el compromís

Feijóo vol demostrar avui en el cara a cara amb Sánchez que hi ha una altra manera de governar

de tramitar el decret com a projecte de llei.

El PP dona molta importànci­a al cara a cara d’avui entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, a la sessió de control al Senat.

“Serà interessan­t, perquè farem que es parli de l’Espanya real”, va dir Gamarra. Segons la secretària general del PP, “els espanyols podran comprovar les diferèncie­s que hi ha en el fons i en la forma entre tots dos líders polítics”.

D’una banda, prometen al PP, es veurà la manera de governar de Sánchez, que pels populars es basa en “la incompetèn­cia, la crispació i la falta de credibilit­at”, i d’una altra hi haurà el que vol Núñez Feijóo: “estabilita­t, creixement i ocupació”. Feijóo oferirà a Sánchez el seu pla anticrisi, diuen, “des del respecte, la cortesia parlamentà­ria i les bones maneres”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain