La Vanguardia (Català-1ª edició)

A una volta de la glòria

- Màrius Carol

Milena Busquets, al seu desbordant diari titulat Les paraules justes, diu que “l’eufòria i la felicitat absolutes estan a un mil·límetre de l’atac de pànic”. Veient l’abatiment d’Aleix Espargaró, pilot de MotoGP, diumenge passat, un pot entendre perfectame­nt l’abast de la sentència. Espargaró anava segon amb la seva Aprilia, després de Fabio Quartararo, amb qui s’està disputant el Mundial, en l’última volta del Gran Premi de Catalunya. I de cop va frenar, pensant que havia arribat a la meta, quan en realitat li quedava encara una altra volta. Com va poder, va reprendre la marxa i encara va poder acabar cinquè, però perdent l’honor de pujar al podi i regalant-li tretze punts a l’italià de Yamaha. Va arribar al seu box abatut i desconsola­t, exclamant entre llàgrimes que no podia permetre’s una equivocaci­ó d’aquesta naturalesa.

L’error és aquest mil·límetre de distància entre la felicitat i el drama. No hi ha res més humà que l’error, ja que posa de manifest la nostra fragilitat i els nostres dubtes. William Faulkner va escriure: “No perdis mai el temps lamentant errors, n’hi ha prou que els oblidis”. Es tracta de treure alguna cosa positiva de les equivocaci­ons, de convertir-los en fortaleses futures.

A Aleix Espargaró, de 32 anys, li ha costat molt, possibleme­nt més que a altres pilots, ser a l’elit. Finalment, aquest any ha guanyat la seva primera cursa de MotoGP a l’Argentina i manté una estreta lluita amb Quartararo per ser el campió. Al circuit de Montmeló va aconseguir la pole i va confessar que l’hi dedicava a la seva filla Mia, amb qui es va fotografia­r. Fa cinc anys, quan van néixer els seus bessons, a la Mia li van descobrir una cardiopati­a greu. La van operar diverses vegades del cor i la petita se n’ha pogut sortir. El pilot ha assegurat a Twitter que ella és la seva força més gran. Li hauria agradat brindarli el podi, però no va poder ser. Potser el va vèncer l’ansietat o simplement que tenia tantes ganes d’arribar que es va precipitar. L’error és part del camí, ningú no passa per la vida sense cometre un error. A la pròxima cursa notarà, de ben segur, els ànims de tots els que hem comès un error i ens hem tornat a aixecar. L’esperen el podi i el petó de la Mia. ●

L’error és aquest mil·límetre de distància entre la felicitat i el drama

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain