La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ayuso informa el TS que recorrerà el currículum de batxillera­t d’Alegría

- ASIER MARTIARENA CARINA FARRERAS

lent, inclosa l’any 2019 al calendari vacunal.

“Aquesta vacuna s’ha anat aplicant a Catalunya en dos grups (joves de sisè de primària i de segon d’ESO), però a més s’havia d’anar fent una repesca activa de les persones fins als 18 anys”, expliquen fonts de la conselleri­a. A més dels centres d’assistènci­a primària, Salut ha decidit fer aquesta repesca a través dels centres educatius, adreçada a les persones nascudes entre el 2002 i el 2005. “L’objectiu consisteix a aconseguir la màxima cobertura en

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va obrir ahir un altre front judicial contra la llei d’educació Lomloe després del revés que li va propiciar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid la setmana passada quan li va suspendre cautelarme­nt el decret sobre avaluació de Madrid perquè entenia que no pot eliminar que es passi de curs sense suspensos perquè envaeix competènci­es de l’Estat.

Ara la presidenta popular s’ha dirigit al Tribunal Suprem (TS), a qui ha anunciat que presentarà dins els pròxims 20 dies un recurs sobre el decret de currículum de batxillera­t elaborat pel Govern de Pedro Sánchez perquè considera que “comporta una gran càrrega ideològica” i “deixa de banda” aspectes que l’Executiu regional considera “essencials” per a l’educació dels alumnes.

En roda de premsa ahir, la presidenta no va detallar en quins aspectes concrets es basarà el recurs sobre el desenvolup­ament curricular de la llei Celaá, només que “vulnera principis de la Constituci­ó”, en concret els de “llibertat”, “justícia”, “igualtat” i “pluralisme polític”. Va afirmar que la seva pretensió és continuar amb els llibres de text d’aquest curs que correspone­n a la llei de Wert, la Lomce, impulsada aquestes edats”, indica el Departamen­t. Tot i que a Espanya el nombre de casos de malaltia meningocòc­cica és baix, “s’observa una tendència ascendent des de l’any 2014”, segons el Ministeri de Sanitat. Per això el pel seu partit. En cas que el TS li donés la raó seria l’única comunitat autònoma que es regiria per la Lomce. Aquesta possibilit­at està lluny, segons fonts del Ministeri d’Educació i Formació Profession­al (FP), que recorden que la Lomloe va ser aprovada per majoria absoluta i que els decrets de batxillera­t com la resta, que no han estat recorregut­s, han passat pel Consell d’Estat, el Consell Escolar i les comunitats autònomes.

I encara que la secretària general del PP, Cuca Gamarra, donés el “suport total” de Génova, el recurs no ha estat

La conselleri­a vol repescar els que no es van vacunar a causa de la covid i fa campanya als centres educatius

La líder madrilenya, l’única que porta la llei Celaá al TS, al·lega “una gran càrrega ideològica”

secundat per cap altra comunitat governada pels populars.

Ayuso també ha anunciat que rastrejarà continguts d’“adoctrinam­ent” als nous llibres de text per al curs 20222023 a través del Servei d’Inspecció, en un pla d’actuació especial (els inspectors poden advertir d’errors a posteriori, no pas abans que comenci el curs).

La ministra Pilar Alegría va lamentar ahir que Ayuso passi un dia de “ser lideressa de la llibertat a voler censurar els professors que són els que trien els llibres de text”. ● 2019 es va incloure al calendari la vacuna que protegeix davant quatre tipus de meningococ (A, C, W i Y) per als joves de 12 anys, en lloc de la que només protegia contra el meningococ C. A més, s’ha inclòs l’administra­ció d’una dosi a adolescent­s d’entre 13 i 18 anys.

La meningitis és una malaltia infecciosa que es transmet de persona a persona a través de les secrecions respiratòr­ies i pot arribar a ser mortal. El risc de desenvolup­ar-la és baix i disminueix a mesura que augmenta l’edat. ●

 ?? EDUARDO PARRA / EP ?? Díaz Ayuso ahir amb el seu conseller Enrique Ossorio
EDUARDO PARRA / EP Díaz Ayuso ahir amb el seu conseller Enrique Ossorio

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain