La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gas i confeti

- DONAT PUTX

Delafé y las Flores Azules

Lloc i data: Westfield Glòries. Cruïlla XXS (27/V/2022)

Apa que no estaven contents Oscar d’Aniello i Helena Miquel aquest divendres! Set anys després que ella abandonés el projecte, Delafé y las Flores Azules s’han tret del barret una gira de vintè aniversari que va desembarca­r en el cicle Cruïlla XXS, amb un concert gratuït que va congregar una bona quantitat d’espectador­s d’allò més entusiaste­s, i a la quarantena de mitjana d’edat, a últimes hores de la tarda. Els nostres protagonis­tes van actuar acompanyat­s a l’escenari per Dani Acedo (bases), Núria Moliner (guitarra), Salvador d’Horta (bateria), i Las Trompetas de la Muerte, secció de vent amb denominaci­ó d’origen vallesana integrada per Albert Cruz (trompeta), Ferran Puig (trombó) i Ramon Marc (saxo).

Extens repàs que abraçava des dels seus primers temps encara amb Marc Barrachina Facto (celebradís­sima Mar el poder del mar...) fins al recent single Aquí ahora, passant per peces de la collita particular de Delafé. Els músics van traçar una irreprotxa­ble compareixe­nça tant per contingut – aquella fórmula pivotant entre pop i amable hip-hop– com pel plus d’alegre nostàlgia –que no malenconia– que es respirava en l’ambient. Jornada de grans somriures a l’escenari i a la pista, amb els caracterís­tics “¡dale gas!” de l’Oscar, salutacion­s als fills, i fins i tot una pluja de confeti multicolor.

La cosa es va encendre a la tercera de canvi amb les boniques harmonies vocals que decoraven La Juani, i el ball del públic a El indio i La primavera, mantenint una bona velocitat de creuer fins al final. Un recorregut de més d’hora i mitja que va culminar amb La luz de la mañana, en què la penya va saludar movent els braços d’un costat a l’altre temes com 1984.

També van destacar peces com Mixtape, Espíritu santo o la contagiosa Lo más bonito del mundo, així com –ja a la tanda de bisos– una Río por no llorar

beneïda amb claca i cor per part de la concurrènc­ia. Bonrotllis­me del primer a l’últim minut, amb pròxima parada prevista el día 8 de juliol al Parc del Fòrum barceloní. ●

Bonrotllis­me del primer a l’últim minut, amb grans somriures a l’escenari i a la pista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain