La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els millors de la temporada

- Santi Nolla

Al voltant d’uns 20.000 fans del FC Barcelona van votar al web del club els millors jugadors de la temporada. El guanyador clar va ser el canari Pedri, amb 6.721 vots, un 30,6%. En segon lloc van elegir Ronald Araújo, amb 5.941 vots, un 27%, i en tercera posició es va situar el porter Ter Stegen, amb 1.588, ja molt lluny dels dos primers, amb un 7,2% dels vots. El quart va ser el jove de 17 anys Gavi, i el cinquè, Dembélé. A l’hora d’escollir els millors, els seguidors culers de tot el món no han castigat l’herència. La votació ha tingut lloc als dominis d’internet .cat, .es i .fr.

Pedri, que ha tingut diverses lesions que han impedit uns resultats millors de l’equip blaugrana, ja va començar aquesta temporada passada amb el títol de Golden Boy i el Trofeu Kopa, que són els que elegeixen el millor futbolista jove del món. El migcampist­a ha estat un dels millors del FC Barcelona els últims temps. També Araújo, el central uruguaià que ha impression­at per la seva solidesa defensiva en un Barça que s’ha quedat aquest any a mig camí de tot, però que ha mantingut el creixement de grans perles joves. No és el cas de Ter Stegen, el veterà porter que ha estat elegit en tercer lloc pels fans de tot el món, encara que aquesta no hagi estat la seva millor temporada. El porter, fitxat per Andoni Zubizarret­a, continua sent un

Uns 20.000 fans elegeixen al web del Barça Pedri, Araújo, Ter Stegen, Gavi i Dembélé

dels jugadors preferits per l’afició blaugrana.

Gavi ha brillat aquest any, després que Koeman el col·loqués al primer equip, procedent del planter. Les seves actuacions al Barça i a la selecció espanyola han estat impression­ants, i va aconseguir fer el gol del futbolista més jove de la roja diumenge passat contra la República Txeca, honor que abans requeia en Ansu Fati. I en la cinquena posició s’ha enfilat Ousmane Dembélé, un fitxatge molt qüestionat quan es va dur a terme que aquesta temporada ha estat elogiat per Xavi, que va dir que podia ser un dels millors del món en la seva posició, i pel president Joan Laporta, que va comentar que era “millor que Mbappé”.

Tot i això, tot apunta que l’extrem francès no renovarà amb el FC Barcelona i marxarà lliure a un altre club. Entre els cinc millors de la temporada s’entén que no hi siguin les noves incorporac­ions, que han fet bons partits però van arribar al gener. I no hi figura cap dels quatre capitans, que no han tingut males actuacions al llarg de tota la campanya, però els resultats no han acompanyat un Barça pendent de les palanques econòmique­s per fitxar els reforços que demana l’entrenador. De moment, sí que queda constància que els millors són els més joves i il·lusionants i el porter, cosa que ajuda a indicar on són les posicions que han de ser reforçades.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain