La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’orgull dels Warriors

Els de la badia de San Francisco igualen la sèrie contra els Celtics de Boston, es refan d’un mal debut i demostren que tenen molta pólvora

-

de clavar una pallissa als de Boston (107-88) en un tercer quart aclaparado­r, marca de la casa.

Més enllà del debat sobre l’experiènci­a en finals, els california­ns van recórrer a l’orgull com a equip, amb Stephen Curry al capdavant, màxim anotador del partit amb 29 punts. I això que no va caler que trepitgés el parquet en els últims dotze minuts. Si per a molts van perdre la condició de favorits l’altra nit, diumenge van demostrar que el seu bàsquet és pur espectacle, i guanyador. Cop de puny sobre el tauler.

El bostonià Jayson Tatum va aconseguir 28 punts en una actuació molt superior a la del primer partit (només 12 punts llavors). Tot i això, les diferèncie­s s’entenen quan es veuen les xifres del seu company Al Horford. Va ser el millor dels seus en el matx inicial, amb 26 punts i sis triples, la millor marca en tota la seva carrera.

Aquest diumenge va obtenir dos punts, amb una cistella en quatre intents. En aquesta ocasió van sobresorti­r els secundaris dels Warriors, amb Kevon Looney sota del cèrcol, Nemanja Bjelica en tasques defensives i Jordan Poole en els llançament­s de llarguíssi­ma distància. Va fer la cistella de la jornada amb un llançament des de gairebé el centre mateix de la pista, des de dotze metres, per tancar un tercer quart màgic. Al revers hi ha Klay Thompson, que va tenir una nit negra, potser encara sense confiança després de dos anys lesionat.

Després d’un 3-0 inicial (triple d’Andrew Wiggins), els de Boston es van posar al capdavant, amb un avantatge que va arribar a ser de 9 punts. Però els locals van reaccionar i es van avançar just abans d’acabar aquells primers 12 minuts.

Entre alternativ­es, els Warriors se’n van anar al descans amb dos punts d’avantatge (52-50).

La sortida del vestidor va comptar amb aquell clic invisible que fa de l’equip californià una màquina d’anotar en un ter

Després d’un inici de domini visitant, els locals es van avançar i van destrossar els verds amb la seva màgia

cer quart. La bretxa es va fer superior als 20 punts.

El tram final va arrencar igual que es va tancar el previ. La diferència va arribar a 29 i sense Curry, el millor de tots, que va veure aquell tram des de la banqueta.

El marcador es va quedar en 107-88 i la sensació que s’havia restablert l’ordre. Els Warriors van recuperar l’autoestima, l’orgull del campió.

I l’entrenador Udoka, el més experiment­at dels Celtics en una final, va ser qui va perdre els nervis davant l’allau i li van xiular una tècnica. ●

?? Maddri  aMASHITA / REUTERS ?? Curry felicita Poole després d’una cistella des de gairebé mitja pista
Maddri aMASHITA / REUTERS Curry felicita Poole després d’una cistella des de gairebé mitja pista