La Vanguardia (Català-1ª edició)

Musk amenaça de trencar amb Twitter pels usuaris falsos

- ANCESC PEI N

acostuma a fer últimament, no va portar propostes escrites. El que va plantejar de manera oral és una millora en el cessament d’activitat, augmentant els supòsits en què els autònoms es poden acollir a la compensaci­ó per la interrupci­ó de la feina, l’equivalent al subsidi d’atur dels assalariat­s.

El nou esquema n’inclouria quatre tipus, que van des de convertir en permanent la prestació aprovada durant la pandèmia fins a les cobertures per causa major, per causes cícliques o reestructu­racions secto

El culebrot d’Elon Musk, un dels personatge­s més volàtils en el món dels negocis, i Twitter, la xarxa social que cerca on agafar-se per a la supervivèn­cia econòmica, va tenir un nou capítol ahir amb l’amenaça del fundador de Tesla de trencar l’acord de compra, pactat en 44.000 milions de dòlars (més de 41.000 milions d’euros).

Elon Musk va dir que té “el dret a no consumar” l’adquisició de Twitter i “el dret a rescindir l’acord de fusió”. Així ho va expressar en una carta, en què acusa Twitter de no complir amb la seva petició que li donin els nombres reals sobre correu no desitjat i comptes falsos o

en aquesta plataforma. Musk va insistir que aquesta xarxa social ha rebutjat facilitar aquesta informació, que considera necessària per fer la seva pròpia avaluació sobre la situació real.

La missiva va ser remesa per Mike Ringler, un dels advocats del també fundador de l’empresa espacial Space X, amb destinació a Vijaya Gadde, conseller general de la xarxa social. En aquest text, Ringler va remarcar que Musk té tot el dret a saber aquestes dades per facilitar el finançamen­t del negoci.

Si bé Musk ja havia tuitejat que mantenia l’acord en suspens, aquesta és la primera vegada que el seu equip legal suggereix que el pacte d’adquisició de Twitter és una mica més que un acord legalment impermeabl­e.

En aquest document s’insisteix que Musk ha requerit repetidame­nt informació per sospesar el preu acordat a partir del coneixemen­t real del nombre de comptes falsos que hi ha entre els suposadame­nt 229 milions d’usuaris.

Segons aquesta carta, Twitter només hauria ofert fins ara detalls sobre els mèrials, amb una estructura similar a l’aprovada per als nous ERTO per a assalariat­s, segons UPTA.

Les negociacio­ns continuara­n dilluns vinent i en el punt crític: les noves quotes. “Som todes de l’empresa per determinar quins són aquests comptes falsos (de les quals es compren per engreixar el pes social de determinat­s usuaris), per aquest motiu Musk afirma que això equival “a rebutjar les seves sol·licituds de dades”.

A causa d’aquest acord, tant Twitter com Tesla, proveïdor principal de la riquesa i el finançamen­t de Musk, han perdut pes al mercat borsari com a conseqüènc­ia d’aquesta oferta inicial de

“Som molt lluny de la proposta de trams i no la podem acceptar”, diu Lorenzo Amor

El cap de Tesla ja va tuitejar que el pacte estava en suspens, però ara el seu avís té caràcter legal

54,20 dòlars per acció de la xarxa social. Això vol dir que el cap de Tesla està pagant de més per l’empresa dels missatges, amb diners que li costarà trobar. Pels analistes, hi ha zero possibilit­ats que Twitter accepti l’afirmació que Musk té el dret a trencar l’acord.

En cas que s’arribi a aquest punt, tot apunta a un gran embolic legal. En el pacte s’hi van imposar clàusules de compensaci­ó si es trencava l’acord. Però molts pensen que Musk està buscant una escapatòri­a. ● molt lluny de la proposta de trams que hi ha damunt la taula. No la podem acceptar”, va manifestar ahir el president d’ATA, Lorenzo Amor. Es refereix a la proposta del 26 de maig en què es fixa un mínim de cotització de 250 euros i un màxim de 550. Per part de les altres dues associacio­ns d’autònoms, les pròximes als sindicats, Uatae considera que és possible i necessària una reducció més gran de la quota en els trams de menys ingressos, mentre que UPTA el veu factible tot i que amb algun ajust. ●

 ?? A RIC     U  / A! ?? Elon Musk
A RIC U / A! Elon Musk

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain