La Vanguardia (Català-1ª edició)

Debat sobre la quarta dosi contra la covid

-

La comissió de Salut ●

Pública també va debatre sobre la segona vacuna de reforç de la covid, que, com ja ha reiterat en diverses ocasions, no dubten que caldrà administra­r almenys a la població vulnerable. Els responsabl­es de salut pública de les comunitats continuen apostant per esperar a la nova generació de vacunes contra la covid en què estan treballant les farmacèuti­ques, però no descarten en absolut inocular la de l’espanyola Hipra, els estudis de la qual ja estan molt avançats. la zona endèmica (Àfrica occidental i central).

La responsabl­e de Salut Pública de la Comunitat de Madrid va donar més dades: tots els infectats de Madrid són homes, tret d’una dona, convivent d’un d’ells. Un 70% tenen menys de 40 anys, i un 21%, entre 41 i 49 anys. No n’hi ha cap que estigui vacunat de la verola humana. Un 48% tenen infecció pel VIH, i un 6% tenen animal de companyia, una dada important per als epidemiòle­gs per controlar la transmissi­ó d’humà a animal. En les relacions sexuals no van fer servir preservati­u, segons va afirmar Andradas.

La gran majoria de les infeccions (80%) es van registrar després del 10 de maig, i l’inici dels símptomes va ser entre el 13 i el 15 d’aquell mes. Avui dia hi continua havent contagis davant les dificultat­s de trobar els contactes (ahir, 27 més que el dia anterior). La bona notícia és que cap dels infectats no ha requerit hospitalit­zació. Tots són a casa, on s’estan un mínim de 21 dies fins que cauen completame­nt les crostes.

La Comissió de Salut Pública del Consell Interterri­torial reunida ahir va estudiar la proposta de la Ponència de Vacunes (encara no definitiva) per inocular els contactes estrets una vegada han rebut un primer lliurament de 200 dosis. Però per això, van insistir, cal identifica­r els contactes, un rastreig que de moment és impossible. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain